Küresel büyümeyi hedefleyen CloudArena, stratejik bir hamleyle HDN Global'i satın aldı

Küresel büyümeyi hedefleyen CloudArena, stratejik bir hamleyle HDN Global'i satın aldı

Daha önce yatırımlar dahil birçok haberini sizlerle paylaştığımız CloudArena, HDN Global'i satın aldığını paylaştı. Şirket ana ürünü olan HotelRunner'ı desteklemek için yaptığı bu satın almayla online kanal yönetimi alanında elini oldukça güçlendirdi.

HDN Global oteller için kanal yönetimi yani Booking.com ve Expedia gibi sitelerle otellerin rezervasyonlarını entegre eden bir servis sunuyordu. Otelleri yurtdışı kanallara bağlamak dışında HotelRunner'ın bir parçası olan rezervasyon yönetimi modülü de HDN Global'in isteyen otellere sunduğu bir hizmetti.

CloudArena yaptığı bu satın almanın bedelini paylaşmazken, HDN Global ekibinin şirkete hızlıca dahil olduğunu paylaştılar. Bu satın almayla birlikte 25 kişilik bir ekibe ulaşan CloudArena'nın yazılım ekibi ise 10 kişiye ulaşmış. 

Bundan sonra hedefini küresel büyüme olarak belirleyen CloudArena'nın şu anda 2500 kayıtlı müşteri bulunuyor ve bu kayıtlı otellerin 700'ü ücretli planı kullanıyormuş. Yurtdışından da yoğun ilgi gören HotelRunner'a kayıtlı olan otellerin %40'ının yurtdışında hizmet verdiğini öğrendik. Şirketin gelecek hedefleri için oldukça önemli bir gösterge olan yurtdışı kayıtlı otellerin oranı, yapılacak pazarlama çalışmalarıyla birlikte daha da yükselecektir. Özellikle tatil dönemi ve sonrasında yapılacak çalışmalarının ardından şirketin yıl sonu ulaşmak istediği kayıtlı otel sayısı ise 10 bin olarak belirlenmiş.

cloudarena-logoHDN Global satın almasına dönersek şirketin hali hazırda 100'den fazla kanalı bulunuyor, yani yurtdışı servisler ile hali hazırda entegre olan şirketin satın alınması CloudArena'yı da oldukça büyük bir iş yükünden kurtarıyor. Bu stratejik satın almayla şirket uzun süreler alan sözleşme süreçlerini bir anda atlayıp kısa sürede yapacağı sistem entegrasyonuyla çok daha hızlı bir şekilde müşterisi olan hotelleri yurtdışı kanallara açabilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren CloudArena kurucu ortağı Tolga Yalçınkaya “Gerek Türkiye’den gerekse yurtdışından yeni müşteriler edinmemizi sağlayacak olan bu satın almanın büyüme planlarımıza da önemli yansımaları olacak. 100’den fazla kanal bağlantısı, HotelRunner platformuna dâhil olan, 49 ülke ve 317 şehirdeki 2 bin 200’den fazla konaklama tesisine küresel bilinirlik anlamında çok şey katacak. HotelRunner kullanıcısı otellerin dünyanın her yerinden online rezervasyon ve ödeme kabul etmesi, satışlarını artırması kolaylaşacak” diye konuştu.

Son yıllarda çıkan önemli girişimlerden biri olan ve en son geçtiğimiz Temmuz ayında 212 ve Aslanoba Capital'den 1.5 milyon dolar yatırım alan CloudArena'nın sağlam adımlarla ilerlediğini söyleyebiliriz. Şirket hakkında yeni bilgilere ulaştıkça sizlerle paylaşmaya devam edeeğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.