Yandex, mobil lokasyon tespitinde enerji tasarrufu sağlayan KitLocate'i satın aldı

Yandex, mobil lokasyon tespitinde enerji tasarrufu sağlayan KitLocate'i satın aldı

Screen Shot 2014-03-18 at 12.04.46 PMYandex, mobil lokasyonun tükettiği enerjiyi azaltmaya yönelik teknolojiler geliştiren KitLocate'i satın aldı. Bir süredir farklı iş alanlarına yayılarak büyüyen Yandex, bu kez aradığını İsrail'de küçük bir mobil lokasyon servisinde buldu. Miktarı henüz açıklanmayan anlaşmanın değerinin birkaç milyon euro olduğu tahmin ediliyor.

Yandex'in kurumsal websitesinde paylaştığı basın bülteninde Yandex'un uzun süredir İsrail'in Silikon Vadisi'ni (Silicon Wadi) takipte olduğu söyleniyor. Şirket, bu arayışının sonucunda, mobil cihazlardaki lokasyon bazlı uygulamaların tükketiği enerjiyi azaltamaya odaklanan KitLocate'te karar kılmış. Satın alma sonunda KitLocate'in sekiz kişilik ekibi de Yandex'in mobil arama ekibi bünyesine katılacak, ancak TelAviv'de 'Yandex ofisi' tabelası altında çalışmaya devam edecekler.

2011 yılında kurulan KitLocate'in teknolojisi, geliştirici dostu SDK'sı sayesinde, iOS ve Android üzerinden hareket algılama, geo-fencing ve sosyal lokasyon gibi konum bazlı geliştirmelere izin veriyor. Ama asıl yenilikse bunları yaparken, her saniye GPS bilgisine ihtiyacı bulunmayan ancak şu anki teknolojilerde bunu sürekli toplayarak bol enerji tüketen uygulamaların hareketlerini "optimize" ediyor, neticede de akıllı telefonun pil tüketimini saatte yüzde 1'in altına indiriyor. KitLocate'in algoritmaları, lokasyon bazlı uygulamaların yer bilgisinin kesinliğinden taviz vermiyor. Ancak bunu coğrafik koordinatları normalden daha az sıklıkta isteyerek yapabiliyor.

kitlocate

KitLocate'in şu anda entegre edildiği uygulama çeşitleri arasında en yakın boş araba park noktalarını bulmayı sağlayan bir belediye uygulaması ile bir ödeme sistemi uygulaması bulunuyor.

Anlaşmayla birlikte KitLocate'in akıllı çözümleri, Yandex'in sürekli GPS senkronuna ihtiyaç duymayan, lokasyon bazlı arama gibi, mobil ürünlerine eklenecek.  Yandex, böylelikle, mobildeki arama sonuçlarında, kullanıcıların coğrafi konumuna göre iyileştirmeler yapabilecek. Yandex açıklamasında bulut bazlı bu çözümün özellikle, lokasyon bazlı öneri uygulamarı için gelecek vaat ettiği söyleniyor.

kitlocate team

KitLocate'in Tel Aviv'deki ofisi Yandex anlaşmasından sonra, Yandex'in şehirdeki Ar-Ge merkezine dönüşecek. 

Yandex daha önce İsrail'den yüz tanıma teknolojisi geliştiren Face.com'la çalışmıştı. Şirket daha sonra Facebook tarafından satın alınmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.