Aylık 13 milyon tekil ziyaretçiye erişen Medium'un iOS uygulaması önümüzdeki hafta geliyor

Aylık 13 milyon tekil ziyaretçiye erişen Medium'un iOS uygulaması önümüzdeki hafta geliyor

Twitter'ın kurucu ortaklarından Evan Williams'ın kurduğu yeni nesil blog platformu Medium'un iOS uygulaması önümüzdeki hafta AppStore'daki yerini alacak.

İlk kez Evan Williams tarafından geleceği açıklanan iOS uygulamasıyla birlikte Medium'un bundan sonra daha çok okunacağına kesin gözle bakabilir ve mobilde önemli yol alacağını da söyleyebiliriz. Son olarak 25 milyon dolarlık bir yatırım alan Medium hedefini yüksek tutuyor ve yakın gelecekte adından çok daha bahsettirecek gibi duruyor.

Para kazanma yolunda da adımlar atması beklenen Medium'un şimdilik öncelikli amacı ise blog piyasasından önemli bir miktarda pay kapmak.

Medium

Aylık 13 milyon tekil ziyaretçiye ulaşan Medium'un en önemli avantajı ise, kısalan ve 140 karaktere kadar düşen yazma alışkanlıklarını değiştirmek amacıyla yola çıkması. Online bir hikaye anlatma ve blog platformuna dönüşmeyen isteyen Medium, basit arayüzü ve sade tasarımı ile önemli bir platform.

Belki ilerde daha geniş çaplı bir CMS sistemine dönüşerek, bağımsız alan adlarına kurulmuş Medium platformları da (Wordpress ya da Ghost gibi) görebilme ihtimalimiz bence mevcut.

Aynı zamanda Blogger'ın da kurucusu olan Ev Williams'ın bu alanda hiç şüphesiz ciddi deneyimleri ve tecrübesi bulunuyor. Medium biraz da bu yüzden gelecek vaat eden bir platform. İleride gelir modeli oluşturmaya yönelik bazı şeyleri Medium'da görebilir, markaların Medium hesapları açtığına şahit olabilir ya da belki kim bilir, Medium'u çok büyük bir başka satın alma haberinin konusu yapabiliriz. Yazıyı bitirmeden, Şubat ayının en çok okunan 100 Medium yazısına buradan göz atabileceğinizi de belirtmiş olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.