Medium'a Greylock'tan 25 milyon dolar yatırım

Medium'a Greylock'tan 25 milyon dolar yatırım

Evan Williams'ın da kurucuları arasında bulunduğu Medium, A turu yatırımını aldı. 2012'de kurulduğunu paylaştığımız, ilk zamanlarında yazarların seçilerek alındığı bir blog platformu olarak başlayan Medium.com, geçen süre içerisinde önce herkesin kullanıma açıldı, sonrasında mobil odağında bir dizi yeniliği devreye aldı.

Geçen ay mobil ve görsel odağında yaptığı yeniliklerin ardından Evan Williams'ın yeniliklerin devam edeceğini Medium'da kaleme aldığı yazıyla paylaşmıştı. Yeni nesil blog platformu olarak tanımlayabileceğimiz  Medium'un A turu yatırımına katılan girişim sermayeleri dikkat çekiyor; Yatırımcıları arasında Linkedin, Facebook gibi önemli yatırımlara imza atmış Greylock Ventures ve Google Ventures bulunuyor.

Yatırımcılarıyla dikkat çeken Medium'un aldığı 25 milyon dolar yatırımda akıllara Twitter'ın halka arzıyla birlikte milyarderler kulübüne dahil olduğuna değindiğimiz Evan Williams'ın neden dışarıdan yatırıma ihtiyaç duyduğu sorusu geliyor.

evan-williamsYüzde 12 ile Twitter'da iki basamaklı hisseye sahip olan tek kişi olan Evan Williams'ın hisselerinin değeri şu an için yaklaşık 3,5 milyar dolar. Medium'un aralarında melek yatırımcılarla birlikte girişim sermayelerinin bulunduğu 11 kişi ve kurumun 25 milyon dolar aldığı A tur yatırımıyla Evan Williams'ın servetini karşılaştırınca rakam adeta devede kulak kalıyor.

Evan Williams'ın ihtiyaç duyduğu nokta paradan daha öte olduğunu daha önce yaptığı konuşmalardan çıkarmak mümkün. Girişim sermayesinin önemine değinerek girişime nasıl katkı yaptığını belirten Evan Williams, farklı yatırımcılardan alınan yatırımın çalışanlara motivasyon sağladığına dikkat çekiyor. Bunun haricinde belirttiği konuysa yatırımcıların girişimin bir parçası olduğu için başarının daha kolay yakalandığı oluyor.

Girişim sermayesinin şu an için içeride sınırlı sayıda üye bulunan ve reklam geliri olmayan bir blog platformuna yatırım yapması buraya inancının bir göstergesi ve yatırımcı sayısının çokluğu burayı daha fazla kişinin sahiplendiğini bir göstergesi. Daha önce başarılı çıkışlar yapmış olan girişim sermayelerinin yer almasıysa işin ekstrası.

Konuyu Evan Williams'ın dedikleriyle toparlayacak olursak yatırım almanın girişime para sağlamaktan daha öte faydaları var; çalışan motivasyonu, girişimin dışarıda tanıtılması, girişime güven bulardan bazıları. Bu konuda girişimcilere Evan Williams sanırım şunu demek istiyor "Mesele sadece para değil sen hala anlamadın mı?"

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.