Evan Wiliams'ın Medium'u yenilikler ile büyümesini devam ettiriyor

Evan Wiliams'ın Medium'u yenilikler ile büyümesini devam ettiriyor

Twitter'ın kurucuları arasındaki Evan Wiliams'ın yeni girişimi Medium, yeni özellikleri ile birlikte tasarım değişikliklerini paylaştı. 140 karakterden fazla yazmak isteyenler için yeni nesil blog platformu olarak tanımlayabileceğimiz Medium geçtiğimiz ay herkesin kullanımına açılmıştı.

Evan Wiliams'ın Medium 1.0 yeni hikayelendirme deneyimi diye belirttiği blog yazısında, yeniliklerin devamının geleceğinin de adına 1.0 denmesinden anlayabiliyoruz.

Platformda sayısız yenilik yaptıklarını belirten Evan Wiliams, tasarımın tipografisinde, sütun aralığında değişiklikler yapılarak mobil görünümde iyileştirilmelere değiniyor. Yapılan değişikleri Evan Wiliams'ın blog yazısı haricinde Vine videosu ile tanıtan Medium'u yenilikleri ile yakın zamanda adını daha çok duyacağımızı söyleyebiliriz.

medium-mobil-web

Her ekrana uyum gösteren tasarım ile okunabilirliği artırılan girişimin mobile yakınlığının Twitter'dan gelen birikimin yansıması olarak nitelendirebiliriz. Ayrıca görsellerde artan boyutlarda yazıların görselliklerini daha da artırılmış.

Herkesin kullanımına açılan Medium içerik yönüyle artışın olmasına karşılık, yeni kullanıcıların konu ile ilgili daha fazla içeriğe ulaşması için yazıların toplandığı Collections bölümüne takip edilebilme özelliği de getirilmiş. Böylece kullanıcı yazı yazmasa bile ilgilendiği konu hakkında takipte bulunabilecek ve istemediği yazıları çıkarabilecek.

Kullanımı alışılmış blog platformlarından ve sosyal ağlardan farklı olan Medium, küçük adımlarla devam ettiği yolculukta içerik yönüyle artış ile birlikte daha hızlanacak görünüyor. İlgilenler Medium hesabını buradan oluşturabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.