Crowley: Foursquare gelirlerini geçtiğimiz yıl yüzde 600 artırdı

Crowley: Foursquare gelirlerini geçtiğimiz yıl yüzde 600 artırdı

11 Mart'ta beşinci yaşını kutlayacak olan Foursquare, bu süreçte insanların birbirine nerede olduklarını söyleyen bir uygulamadan, "gerçek dünyanın Google'ı olmak" vizyonuna sahip bir şirket haline geldi.

Foursquare'in CEO'su Dennis Crowley dün CNBC kanalının CEO röportajları serisinin konuğuydu. Crowley'nin yayında paylaştığı bilgilere göre Foursquare 2012-2013 yılları arasında gelirlerini yüzde 600 oranında artırmış.

Forusquare'in yatırımcılarından ünlü milyoner Ben Horowitz'in eşliğinde katıldığı programda Crowley, şirketin 2014'ün ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine göre yüzde 500 oranında artırdığını söyledi.

Crowley'nin açıkladığı veriler, 2012 yılında 2 milyon dolar gelir elde ettiği tahmin edilen, Foursquare'in B2B ağırlıklı gelir yaratma çabalarının sonuç vermeye başladığını gösteriyor.

Foursquare CEO'su Dennis Crowley Foursquare CEO'su Dennis Crowley

Son dönemde çok fazla satın alma teklifini reddettiklerini açıklayan Crowley özellikle WhatsApp Facebook anlaşmasından sonra kendisini çok fazla duygusal baskı altında hissetmiş.

Buna karşın, şirket kurma maratonunu yarıda bırakmak istemeyen Forusquare'in bugün gelir elde eden ve "harika ürünler" sunan bir şirket haline geldiğini söylüyor Crowley.

Foursquare geçtiğimiz ay Microsoft'tan 15 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. Crowley, Microsoft'tan yatırım alan bir diğer şirketin Facebook olduğunu hatırlattı.

Facebook ve Twitter gibi ana akım sosyal ağlara bağlı olarak büyüyen Foursquare bir süredir kendi başına bir uygulama olmak yolunda adımlar atıyor. Crowley'nin açıklamaları da bunu doğrular nitelikte. Röportajın tamamını buradan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.