Flipboard, Zite'ı 60 milyon dolara satın alıyor

Flipboard, Zite'ı 60 milyon dolara satın alıyor

Facebook Paper uygulamasını çıkarmasıyla hareketlenen haber toplama uygulamaları pazarında önemli bir satın alma gerçekleşti. CNN, üç yıl önce 20 ile 25 milyon arasında bir rakama satın aldığı Zite'ı Flipboard'a satmak üzere olduğunu paylaştı.

Eğer anlaşma gerçekleşirse Flipboard, Zite için CNN'e 60 milyon dolar ödemenin haricinde CNN'in en az 300 içeriğini yayınlayacak.

Facebook Paper uygulamasının iPhone'da ilk 100 uygulama arasından bile düşdüğünü göz önünde bulundurursak Flipboard bu alanda herhangi bir boşluk bırakmak istemediğini söylememiz mümkün.

cnn-flipboard

Haber toplayıcı uygulamalarının önemiyle ilgilenenler, içerik pazarlaması ve dağıtımı konusunda yazdığımız "Facebook Paper ve içerik pazarlaması" başlıklı yazımızı okuyabilirler. Flipboard'un geçtiğimiz 3 senede gösterdiği büyümeye karşılık CNN'in satın almasıyla neredeyse kaybolan Zite, hakkında yazıda önemli noktaların da yer aldığını ayrıca söyleyebiliriz.

CNN'in 3 yılda büyütemediği Zite'ı aldığı fiyatın yaklaşık 3 katına satıyor olmasını, Facebook'un Paper uygulamasıyla bu alana adım atmasının haricinde açıklamak pek mümkün değil. Zite'ın tüm ekibi Flipboard'a katılacağı belirtilirken kurucu Mark Johnson konusunda net bir açıklama bulunmuyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında 50 milyon dolar yatırım ile 800 milyon dolar değerlemeye ulaşan Flipboard ile Facebook Paper rekabetinde önümüzdeki günlerde nelerin yaşanacağını birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.