Apple, iOS deneyimini araçlara taşıyan CarPlay'i resmen duyurdu

Apple, iOS deneyimini araçlara taşıyan CarPlay'i resmen duyurdu

apple carplayApple, bugün, Geneva International Motor Show'da otomotiv endüstrinin lider üreticilerinin CarPlay'i araçlara entegre edeceğini duyurdu.

Apple tarafında yayımlanan resmi duyuruya göre, Apple CarPlay'in prömiyeri bu hafta Ferrari, Mercedes-Benz, Volvo araçlarında yapılacak. Bunların yanında BMW, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia Motors, Mitsubishi Motors, Nissan Motor Company, Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki ve Toyota sistemi entegre eden diğer üreticiler olacak.

apple carplay

CarPlay iPhone kullanıcılarının sürüş sırasında, bir ses ya da dokunuşla arama yapması, müzik dinlemesi ve mesajlarına ulaşabilmesini sağlıyor. Kullanıcılar CarPlay'i araçlarının kendi arayüzünden ya da direksiyon simidindeki ses kontrolü düğmesine basarak Siri'yi aktive edebiliyor.

Screen Shot 2014-03-03 at 11.03.38

Sürücülerin müzik, podcast, sesli kitaplar ve iTunes RadioApple'a ulaşmalarını sağlayan, CarPlay aynı zamanda sürüş sırasında Haritalar'la bağlantı kurabiliyor, Spotify gibi uygulamaları da destekliyor.

iPhone 5S, iPhone 5C ve iPhone 5'le çalışan Apple CarPlay iOS 7'ye gelen bir güncellemeyle erişilebilir olacak.

Güncelleme: Konuyla ilgili Volvo tarafından da bir açıklama haber merkezimize ulaştı. Buna göre Volvo'nun Apple CarPlay hizmetini sunacağı ilk araç, XC90 SUV olacak. Volvo Cars’ın en çok satan modeli olan orijinal XC90 modelinin yerini alacak olan aracın 2014 yılının sonlarına doğru piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.