Dell'in Android tabanlı tabletleri gelecek hafta Türkiye'de satışa sunuluyor

Dell'in Android tabanlı tabletleri gelecek hafta Türkiye'de satışa sunuluyor

dell-225-150Dell'in Venue ismini verdiği  ve ilk olarak 4 farklı modeliyle tanıtıp piyasaya sunduğu tabletleri önümüzdeki hafta Türkiye'de satışa sunuyor.

Ekim 2013'te Dell tarafından küresel olarak lansmanı yapılan Dell Venue 7, 8 ve Dell Venue 8 Pro, 11 Pro olarak 4 farklı modelle kullanıcılarla buluşmuştu.

Venue ailesinin Android tabanlı modelleri olan Venue 7 ve 8 ise önümüzdeki hafta itibariyle Türkiye'deki kullanıcılarla buluşacak.

dell-venue-8

Dell'in Android tabanlı ilk tableti olma özelliğini taşıyan modeller 7 ve 8 inç ekran boyutu seçeneğiyle piyasaya sunulmuştu. Dell Venu 8 Pro ve 11 Pro modelleri ise Windows 8.1 işletim sistemini içinde barındırıyor.

Türkiye'de satışa sunulacak Android tabanlı modellere geri dönecek olursak. Android Jelly Bean 4.2 işletim sistemi sürümüyle piyasaya sunulan tabletlerin siyah ve kırmızı olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Intel'in çift çekirdekli 1.6 GHz hızına sahip Atom işlemcisi iki farklı ekran boyutu olan modelde de standart olarak geliyor, bir diğer standart olarak gelen ise çift taraflı kamera.

venue-7Cihazın teknik özelliklerine biraz daha yakından bakacak olursak 7 ve 8 inç modellerinde 2 GB ram bulunuyor. 1280x800 çözünürlüğe sahip IPS LCD kapasitif ekranla geliyor. İki farklı ekran boyutu olan tabletlerin birbirinden farklı ilk dikkat çeken özelliği ise kamera çözünürlükleri. 7 inçlik modelde ön kamera VGA arka kamera ise 3 MP. 8 inçlik modelin ise ön kamerası 2MP arka kamerası ise 5 MP olarak geliyor.

Bir diğer farklı özellik ise 7 inçlik modelin 16 GB'lık hafızası olan tek seçeğinin olması 8 inçlik modelde ise 16 GB ve 32 GB olmak üzere iki farlı hafıza seçeneği mevcut ancak 16 GB'lık modelin microSD ile 32 GB'a yükseltilebildiğini aktaralım.

Her iki modelde de 3G özelliği bulunuyor ve MicroSIM kartları ile çalışıyor. Birçok kullanıcının dikkat ettiği noktalardan birisi olan ağırlık ve boyutlara değinmemiz gerekirse 7 inç modelin 234 g ve 193 x 118 x 9.6 mm boyutlara sahip. 8 inçlik model ise 292 g ve 212 x 130 x 9.8 mm ebatlarına sahip.

Dell Türkiye'nin önerdiği satış fiyatı 7 inçlik model için 329 TL'den başlıyor ancak tabi ki ürünün satışa çıkacak fiyatı bayilerin ve diğer satış kanallarına tercihlerine göre değişebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.