Time Warner Cable'ın satışı Apple TV görüşmelerini nasıl etkileyecek?

Time Warner Cable'ın satışı Apple TV görüşmelerini nasıl etkileyecek?

apple-tv-gallery6-2012Apple'ın 2013 sonuçlarını yayımladığımız haberimizde, Apple TV'nin bu yılın konusu olacağı ön görüsünde bulunmuştuk. Yorum şimdiden doğrulanmış görünüyor zira son haftalarda sıklıkla Apple TV ile ilgili söylentilere rastlıyoruz. Son olarak güvenilir haber ajansı Bloomberg, özel haberde Apple'ın yeni bir TV seti çıkarma hazırlığında olduğunu ve bunun için Time Warner Cable ile görüştüğünü duyurdu. Bunun hemen ardından  Time Warner Cable'ın Comcast tarafından satın alındığı haberini aldık.

Önce Apple TV haberiyle başlarsak, Bloomberg, şirketin yeni Apple TV'yi Nisan ayında duyurmayı ve Noel'de piyasaya sürmeyi planladığını bildiriyor. Ancak Apple'ın hala programlama ve distribütör anlaşmalarını netleştirme sürecinde olduğu için, bu tarihlerin değişebileceği söyleniyor. Time Warner Cable işbirliği ise Apple'ın ilk kez bir kablo TV (ya da uydu) sağlayıcısıyla bu tip bir anlaşmaya varıyor olması açısından önemli bir gelişme.

Habere göre yeni Apple TV önceki versiyonundan daha hızlı bir işlemciye sahip olacak ve arayüz geliştirmesiyle gelecek. Apple TV'nin yeni arayüzü kullanıcıların TV programları, filmler ve diğer onine içerikler arasında gezinmesini kolaylaştıracak şekilde tasarlanıyor. Time Warner anlaşması, eğer olursa, Apple TV kullanıcılarının daha fazla TV kanalı görmesine imkan verecek.

Buna karşın Apple ve Time Warner anlaşmasının haberde bahsedildiği kadar kolay gerçekleşmeyebileceğini söyleyebiliriz. Zira Time Warner Cable bugün itibariyle, Amerika'nın lider kablo TV sağlayıcısı Comcast tarafından satın alındı. 45.2 milyar dolar değerindeki anlaşmayla birlikte Time Warner Cable'ın Comcast'e geçmesi Apple'ın pazarlık sürecini epey zorlaştıracak. Apple, benzer bir anlaşma için daha önce Comcast'in kapısını çalmış ama kullanıcı bilgilerini paylaşma konusunda anlaşmazlığa düşmüşlerdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.