ZenMate'in güncel kullanıcı rakamları ve gelecek üzerine

ZenMate'in güncel kullanıcı rakamları ve gelecek üzerine

Sizlere geçtiğimiz yılın Temmuz ayında tanıttığımız ZenMate'i en kısa haliyle Chrome üzerinde çalışan bir VPN çözümü olarak tarif edebiliriz.

Sizlere girişimi tanıttıktan sonra aradan geçen yaklaşık 7 aylık sürenin ardından 1 milyon kullanıcı limitini aştığını öğrendiğimiz ZenMate'i, kurucu ortaklardan Simon Specka ile konuştuk. Yazının devamında hem ZenMate ile ilgili son gelişme ve planları hem de ekibin Türkiye'deki yeni internet yasasıyla ilgili görüşleriyle ZenMate'i bu yasada nasıl konumlandırdıklarını bulabilirsiniz.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi tam 177 farklı ülkeden toplamda 1,1 milyon kullanıcıya sahip olan ZenMate, kısa bir süre önce yeni yatırımını da almış. Yatırımla birlikte 15 kişilik bir ekibe sahip olan girişim, ağırlıklı olarak yazılım geliştiricilerden oluşuyor. Ayrıca 1,1 milyon kullanıcının 600 binden fazlasının platformu her ay en az bir kere kullandığını da eklemekte yarar var.

ZetMate üzerinde her ay 520 bin gigabyte veri dolaşıyor

ZenMate'in sahip olduğu bu kullanıcı kitlesinin aylık olarak harcadığı veri ise yarım pitabyte, yani 524 bin 288 gigabyte. Diğer yandan ilk yazımızda sizlere 5 adet sunucusu olduğunu paylaştığımız şirketin şu an 5 ayrı lokasyonda 80'in üzerinde sunucusu bulunuyor.

Diğer yandan aradan geçen süre içinde girişimin gelecek planları da fazlasıyla netleşmiş görünüyor. Hali hazırda mobil cihazlar üzerinde çalışacak olan bir versiyon için çalışan ZenMate, ayrıca çok daha güvenli ve 'özel' bir anlık iletişim ağı üzerinde de çeşitli denemeler yapıyor.

Simon ile konuştuğumuzda söz konusu mobil versiyon için koydukları hedefin; Nisan ayı içinde Android ve iOS uygulamalarını yayına almak olduğunu öğrendik. Şirketin birinci önceliği bu mobil açılım olsa da orta vadedeki plan ise ZenMate'in anlık mesajlaşma özelliğine kavuşması ya da bunun için piyasaya ayrı bir ürün çıkartması.

zenmate-1-milyon-kullanici

Zenmate ekibi 6 ay içinde 1 milyon kullanıcı barajını aşmış olmaktan çok mutlu

Simon ile sohbetimiz sırasında kendisinin üzerinde durduğu konulardan biri de şirket olarak 1 milyon kullanıcı barajını 6 ay gibi kısa bir süre içinde aşmış olmaktan ne denli mutlu olduklarıydı. Günümüzün en gözde internet girişimlerinden verdiği örneklerle konuşmasını süslendiren Simon, örneğin Twitter ve Facebook'un bu rakama çok daha uzun bir sürede geldiklerini anlattı.

Ve gelelim ZenMate'in ülkemizden ne kadar kullanıcısı olduğuna… Yine Simon'un verdiği bilgilere göre ZenMate'i en çok kullanan dokuzuncu ülke 40 binin üzerindeki kullanıcısı ile Türkiye. ZenMate'i en çok kullanan ilimiz ise beklenildiği gibi İstanbul, ikinci sırada ise İstanbul'un üçte biri kadar kullanıcıya sahip olan Ankara geliyor.

Simon ile Türkiye odağında yalnızca kullanıcı sayılarını konuşmadık. Şu sıralar gündemi bir hayli meşgul eden yeni internet yasasıyla ilgili de konuşan Simon, "Yalnızca Türkiye için değil, dünyanın neresi olursa olsun insanların internete takip edilmeden ve başkasının kontrolünde olmadan girmesinden yanayız." dedi ve ZenMate'in Türkiye'de kullanımının bu yasayla birlikte artabileceğini de sözlerine ekledi.

Simon'un bahsettiği bir diğer ilginç noktaysa; bu yasayla birlikte ZenMate'in çeşitli noktalarda yetersiz kalması halinde, söz konusu engeli aşacak şekilde ürünü güncelleyebilecekleriydi.

ZenMate'i dilerseniz buradan inceleyebilir ve Chrome tarayıcınıza indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.