Instagram'ın pazarlama platformu olarak incelemesi

Instagram'ın pazarlama platformu olarak incelemesi

Önce Android versiyonun yayına alınması ardından Facebook'un satın alması ve entegrasyonuyla 150 milyon kullanıcıya ulaşan Instagram, sadece rakamsal açıdan bakıldığında 241 milyon aylık aktif kullanıcısı olan Twitter'a en yakın sosyal ağ. Pinterest'ten daha fazla kullanıcısı olmasına rağmen reklam modeli yönüyle daha az haber olan Instagram ile ilgili L2 detaylı rapor yayınladı.

Dijital inovasyon konusunda düşünce kuruluşu olan L2'nin Instagram'da yer alan 250 marka üzerinde raporu önemli noktaları barındıyor. Instagram'da Facebook'a oranla 15 kat daha fazla etkileşimin bulunduğu paylaşılan raporda Instagram'ın son 5 yıl içerisinde yapılmış en iyi satın alma olduğu belirtiliyor.

Instagram'ın en iyi satın alma, Tumblr'ınsa en kötü satın alma olarak açıklandığı rapora rakamlar açısından değerlendirdiğimizde durumu özetliyor. Reklamları devreye alan ve ilk reklam vereni Michael Kors olan Instagram'ın 2014 yılı reklam beklentisi 250 milyon doların üzerinde olduğu paylaşılmış.

Instagram'ın kendi değeri dışında pazarlama platformu açısından L2'nin 250 marka üzerinde raporuna göz attığımızda dikkat çeken noktalar;

  • Markaların yüzde 92'sinin görsel paylaşım uygulamasında yerini almış.
  • Markaların 72'si Instagram'da fotoğraf paylaşımının haricinde video paylaşımında da bulunuyor.
  • Markalar haftada 6 fotoğraf yüklerken ortalama ayda 1 video yüklüyor.
  • Fotoğraf paylaşımlarından etkileşim video paylaşımlarına göre 1.5 kat daha fazla.
  • Markaların yüzde 14'ü kullanıcının oluşturduğu içeriği kendi web sitelerinde paylaşıyorlar.

Instagram'da markaların kullanımı haricinde kullanıcılarınıda inceleyen L2 kullanıcıların aylık ortalama 257 dakika harcadığını belirtiyor. Saniyede bin yorum gelen Instagram'da saniydeki beğeni sayısı ise 8 bin 5 yüz.

Rapor ile ilgili hazırlanan videoya aşağıdan ulaşabileceğiniz gibi raporunda tamamıyla ilgilenenler buradan ulaşabilirler. Bunun haricinde Instagram'ın markaların kullanımı yönüyle Fortune 500 şirketlerinin nasıl kullandığına dair  Ekim'de yayınladığımızı raporu da hatırlatmakta yarar görüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.