Flappy Bird'ün sosyal medya raporu [infografik]

Flappy Bird'ün sosyal medya raporu [infografik]

Flappy Bird oyun içinde şaşırttığı kadar güncel hayatta da şaşırttı. Oyunun model olması, günlük geliri, kurucusu tarafından kaldırılması kısa bir zaman diliminde önemli bir etki bıraktı. Flappy Bird ardından tehditler, klonlar ve soru işaretleri bırakarak ayrıldı.

Flappy Bird'ün sosyal medya etkisi yönüyle araştırmalardan birini sosyal medya takip ve raporlama sistemi SoMedya paylaştı. İnfografik haline getirilen raporda Flappy Bird'ün 01.02.2014 – 10.02.2014 tarihleri arasında sosyal medyadaki etkisi araştırılmış.

Bu süre içerisinde Flappy Bird ile ilgili toplam 186.165 içerik paylaşılmış. Twitter bu yönde en fazla konuşanın bulunduğu yer olurken rakamlar Twitter’da 174.688 konuşma, Facebook’ta 2.328 konuşma olarak açıklanmış. Dillere göre dağılımda birinci sırada 80.937 bahsedilmeyle İngilizce yer alırken, 9.446 bahsedilme ile Türkçe ikinci sırada yer aldı.

Oyunu sinir bozucu bulan 174 kişi ise sosyal medyada telefonunu kırdığını paylaşmış. Oyunu iOS ve Android üzerinden oynayan kullanıcılarının toplam sonuç içerisindeki dağılımında tam sonuca ulaşmak mümkün olmasada 186.165 sonuç içerisinde “Flappy Bird” ve “iOS” kelimeleri birlikte 3.744 defa geçerken; “Flappy Bird” ve “Android” kelimeleri 1.548 defa geçmiş.

Bir oyundu geldi geçti ama etki bıraktığı aşikar. Yılın başında bu etkiyle merhaba diyen Flappy Bird'ün kurucusunun yeni oyunlarının nasıl etkiler yapacağını birlikte göreceğiz.flappy-bird-infographic

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.