DevArt: Yazılımcılar sanatınızı gösterin

Yazılım ve sanat birbirine uzak iki kelime gibi dursa da dijitalle değişen dünyada, sanatta yazılıma ihtiyaç duymaya başladı. Bu ihtiyaç sanat galerisi için stok yönetimi değil tabii ki hayal gücünün ifadesi olan sanatın kodlanmış hali.

Sanat parçalarının veya eserlerinin içinde dijital dünyadan izler daha önce denenmemiş değil ama bu sefer durum biraz farklı. Tüm odak sanatla kodun buluşması. Bu buluşma Google'ın Barbican'la birlikte düzenlediği yarışmada en geniş haliyle hayat buluyor. 28 Mart'a kadar devam edecek yarışmada büyük ödül 25 bin Pound.

Yazılımcı değilim ya da yazılımcı olsam da katılmam ama ne iş çıkarmışlar merak ediyorum diyenler için şimdiden dijital sanat galerisi oluşmaya başlamış.

devart-ekran-goruntusu

Google'ın yazılımcılar için yaptığınız işi milyonlarca kişiye gösterebileceğiniz platform diye tanıttığı DevArt, önemli bir potansiyeli barındıyor. Karsten Schmidt, Zach Lieberman'in de aralarından bulunduğu interaktif artistlerin jüri üyesi olduğu yarışmaya katılmak isteyenler buradan ulaşarak GitHub üzerinden kodlamaya başlayabilirler.

Yazılımcı değilim ama yapılan işleri merak ediyorum diyenler buradan yapılan işleri gezebileceği gibi DevArt için hazırlanmış videoyu da aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.