SESTEK, Botego'ya yüzde 30 ortak oldu [Son Dakika]

SESTEK, Botego'ya yüzde 30 ortak oldu [Son Dakika]

Doğal dil işleme alanında neredeyse tüm Webrazzi okuyucularının tanıdığını düşündüğüm Botego'ya SESTEK yüzde 30 ortak oldu.

Ses teknolojileri alanındaki lider şirketlerden biri olan SESTEK, yaptığı yatırım karşılığında Botego'nun yüzde 30 hissedarı haline geldi. Biraz önce İTÜ Teknokent'te Botego kurucu ortakları Ekim Nazım Kaya ve Devrim Demirel ile SESTEK Genel Müdürü A. Serdar Karadayı'nın imzalarıyla anlaşma resmiyet kazanmış.

Yatırım miktarı ve değerleme konusunda bilgi paylaşılmazken, SESTEK'in yatırımının ağırlıklı olarak Botego'nun yurtdışındaki genişlemesi için kullanılması hedefleniyor. Ar-Ge konusunda önemli bilgi birikimine sahip bu iki şirketin sağlayacakları karşılıklı faydayla çok başarılı pojeler ortaya çıkabilir. 

20140204_111020

Botego'nun sitesindeki değişiklikten de anlaşılığı gibi şirket yurtdışındaki hedefini Kuzey Amerika olarak belirlemiş. New York'ta ofisi bulunan Botego, SESTEK'ten aldığı yatırımı ağırlıklı olarak burada kullanmayı planlıyor.

Ortaklıkla ilgili olarak açıklamada bulunan Botego kurucu ortağı Ekim Nazım Kaya, yatırım sonrası yurt dışı pazarlardaki varlıklarını belirgin biçimde artırmayı hedeflediklerini belirtti ve bu çerçevede teknoloji ihracatının hem Türkiye'nin yetişmiş nitelikli insan gücünü verimli biçimde kullanma, hem de cari açığı kapatma hedefinde önemli bir yere sahip olduğunu düşündüğünü belirtti.

Yeni bilgiler elimize ulaştıkça sizlerle paylaşacağız. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.