İTÜ Çekirdek 185 bin TL nakit ödül için yeni girişimcileri bekliyor

İTÜ Çekirdek 185 bin TL nakit ödül için yeni girişimcileri bekliyor

itucekirdekİstanbul Teknik Üniversitesi'nin girişimcilik projesi, Arı Çekirdek adıyla bilgidiğimiz İTÜ Çekirdek yeni dönem başvurularını açtı. Proje kapsamında, geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi girişimcilere 185 bin TL ödül sunmanın yanında eğitim, ofis, ar-ge desteği de sunulacak.

Geçtiğimiz yıl KarıncaLAB'in birinci olduğu İTÜ Çekirdek'in bir önceki birincisi, bulut tabanlı yazılım girişimi Im on a Cloud'la özel bir yarışması da bulunuyor bu yıl. Daha önceki girişimcileri desteklemenin yanında yeni girişimlere de destek olan İTÜ Çekirdek'in yeni dönem başvuruları için son gün 1 Nisan.

Yarışma sürecine geçmeden değinmek istediğim bir konu var; 2012'de bulut tabanlı yazılımıyla Im on a Cloud 100 bin TL’lik ödülün sahibi olduğunu sizinle paylaşmıştık. Geçen süre içerisinde Imona Teknoloji adını alan girişim 12 üniversitenin katılımıyla BulutBizden kampanyası düzenliyor. BulutBizden yarışmasında girişimciler bulut altyapısı üzerinden sunulan servis olarak yazılım (SaaS) çözümleri geliştirecekler. Hem eski girişimcisini desteklemek hem de yeni girişimcileri teşvik etmek açısından bu projenin ayrı bir önemi olduğunu düşünüyorum.

Gelelim İTÜ Çekirdek'in 2014 yılı sürecine. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi 15 girişimciden birinci 100 bin  TL, ikinci 50 bin TL, üçüncü 25 bin TL, dördüncü 10 bin TL'lik ödülün sahibi olacak. 1 Nisan'a kadar devam edecek başvuruların sonunda 15'e girebilmek için girişimcilerin projelerinde dikkat etmesi gereken etkenler şunlar: Uygulanabilirlik, ticarileşebilirlik, teknolojik birikim ve ekonomiye katkı potansiyeli.

Ödüllerin haricinde seçilen gruplar İTÜ bünyesindeki tam donanımlı ofis ve laboratuvarlardan ücretsiz yararlanabiliyor, projelerinin gerçekleştirmek için 100 bin TL değerindeki Ar-Ge fonunu kullanabiliyor. İlgilenenler başvurularını buradan gerçekletirebilirler.

itu-cekirdek-afis-emailing (1)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.