İstanbul'daki Apache Cassandra meraklıları bir araya geliyor

İstanbul'daki Apache Cassandra meraklıları bir araya geliyor

Apache bünyesinde bulunan Apache Cassandra; eBay, Adobe ve Facebook gibi çok sayıda büyük şirket tarafından kullanılan bir veritabanı çözümü. En çok tercih edilen NoSQL çözümlerden biri olan Apache Cassandra ile ilgili detaylı bilgiye Wikipedia sayfasından ulaşabilirsiniz. Biz ise bu yazıda size İstanbul'da bulunan Apache Cassandra meraklıları için düzenlenecek olan bir etkinliği tanıtacağız.

Söz konusu etkinlik 30 Ocak günü saat 19.00'da, İTÜ Teknokent/İstinye'de düzenlenecek. Detaylı bilgi ve kayıt için etkinliğin Meetup sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yazılım profesyonellerine hitap eden bu etkinliğe ABD merkezli DataStax şirketinden yetkililerin katılacağını da eklemekte fayda var. Bu arada 2010 yılında San Mateo/Kaliforniya'da kurulan DataStax; aralarında Sequoia Capital'ın da bulunduğu çok sayıda yatırımcıdan 80 milyon dolar üzerinde yatırım almayı başarmış, big data konusunda oldukça ün sahibi bir şirket.

Etkinlikte üzerinde durulacak konular

Etkinlikte Apache Cassandra'nın temel özellikleri, CQL (Cassandra Query Language) yani Cassandra'nın sorgu dili, Cassaforte üzerinde Cassandra ile çalışma ve Sebula şirketinin Cassandra ile yaşadığı bazı deneyimlere değinilecek.

Etkinlikte gerçekleşecek sunumu ise Halit Olalı yapacak. Cassandra ile ilgilenen herkese katılmasını tavsiye edebileceğimiz buluşma ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.