Deloitte: Türkiye'deki kullanıcıların yarısı yeni bir akıllı telefon almak istiyor [Webrazzi PRO]

Deloitte: Türkiye'deki kullanıcıların yarısı yeni bir akıllı telefon almak istiyor [Webrazzi PRO]

Webrazzi PRO'nun veri ortaklarından biri olan Deloitte Türkiye, geride bıraktığımız hafta içinde Deloitte'un global çapta yaptığı bir araştırmadan Türkiye'ye dair çok sayıda veriyi bizimle paylaştı. Webrazzi PRO üzerinde tamamına yer verdiğimiz veriler arasından 2 tanesini yazının devamında bulabilirsiniz.

Mobil internet müşterileri hakkında çok sayıda detayı bünyesinde bulunduran anket çalışmasında en çok öne çıkan verilerden bir tanesi Türkiye'deki kullanıcıların gelecek 12 ay içerisinde hangi teknolojik cihazı satın almak istediği bilgisi.

Her hafta Webrazzi PRO'da en çok öne çıkan grafiği sizlerle paylaştığımız yazı dizimizin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye'de kullanıcıların yüzde 12'si 12 ay içinde akıllı saat almak istiyor

Aşağıda detaylıca inceleyebileceğiniz grafiğe göre ülkemizde kullanıcıların yüzde 53'ü 12 ay içinde akıllı telefon, yüzde 19'u dizüstü bilgisayar, yüzde 16'sı standart mobil telefon, yüzde 21'i dijital kamera ve yüzde 27'si ise tablet. Bunun haricinde Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 12'sinin 12 ay içinde akıllı saat almak istediğini de paylaşalım. Bu arada popülerliği son yıllarda azalsa da müzik çalarla da yüzde 13'lük bir orana sahip.

turkiyedeki-kullanicilarin-gelecek-12-ay-icerisinde-hangi-cihazlari-

Türkiye'de kullanıcıların yüzde 8'i 3GB'ın üzerinde bir internet kotasına sahip

Söz konusu rapordan ikinci grafik ise Türkiye'deki akıllı telefon kullanıcıların cihaz markasına göre ortalama internet kotalarıyla ilgili. Araştırmaya göre 2013'ün Mayıs ayında kullanıcılar en çok 1GB ile 3GB aralığını tercih ediyor. Kullanıcıların -marka bağımsız olmak üzere- yüzde 8'i 250 MB'dan az, yüzde 10'u 250MB ile 500 MB arasında bir paket kullanıyor. yüzde 8'lik bir kesim ise 3GB'dan çok, 5GB'dan az bir paket kullanımına sahip.

turkiyedeki-akilli-telefon-kullanicilarinin-aylik-internet-kotasi

Gelelim 2013 yılının Eylül ayında yapılan araştırmanın detaylarına. Söz konusu çalışmaya Türkiye'den 1000 kişi katılırken kadınlar yüzde 51, erkekler ise yüzde 49'luk bir orana sahip. Sosyo-ekonomik olarak katılımcıların yüzde 63’ü ABC1, yüzde 37’si C2DE kategorisinde yer alıyor. Ayrıca katılımcıların yüzde 55’i çalışıyorken yüzde 45’i de çalışmıyor.

Türkiye’den ankete katılanların yüzde 21’i İstanbul, yüzde 16’sı Marmara Bölgesi, yüzde 16’sı Ege, yüzde 14’ü Akdeniz, yüzde 11’i İç Anadolu, yüzde 10’u Karadeniz, yüzde 6’sı Güney Anadolu ve yüzde 5’i de Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaşıyor. Son olarak katılımcıların yüzde 34’ünün 25-34, yüzde 29’unun 34-44, yüzde 23’ünün 18-24, yüzde 10’unun da 45-54 yaş aralığında olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.