Optimizely, 3 ayrı şirket türü için A/B Testing sonucu ortalama iyileşme rakamlarını paylaştı [İnfografik]

Optimizely, 3 ayrı şirket türü için A/B Testing sonucu ortalama iyileşme rakamlarını paylaştı [İnfografik]

Webrazzi olarak bizim de kullandığımız ve dünyanın en çok tercih edilen A/B Testing araçlarından biri olan Optimizely, kısa bir süre önce resmi blog'unda sizlerle bu yazının sonunda paylaşacağımız bir infografik yayınladı.

Yeni yıla girdikten sonra geriye dönüp 2013 yılına rakamlar odağında bakan Optimizely, hazırladığı bu infografikte platform üzerinde gerçekleşen 4 bin 500'ün üzerinde farklı A/B Testing deneyini ele almış.

İnfografikte medya, e-ticaret ve SaaS (Software as a Service) şirketlerinin gerçekleştirdikleri A/B Testing deneylerinde ortalama olarak ne düzeyde iyileştirme gerçekleştirdiklerini görebilirsiniz. İnfografik üzerinde yer alan dikkat çekici bilgilerin başında ise Fortune 500 Şirketleri'nin yalnızca yüzde 17'sinin A/B Testing yapıyor olduğu bilgisi yer alıyor.

İnternet dünyasının en gözde konularından olan ölçümleme ve growth hacking gibi kavramların temellerinden biri olan A/B Testing ile ilgili oldukça başarılı işlere imza atan Optimizely, aslında kuruluş hikayesi ve kullanım kolaylığı ile ayrı bir yazıda ele alınmayı fazlasıyla hakediyor. Kısa bir süre içinde Optimzely'den Webrazzi üzerinde sizlere detaylıca bahsedeceğiz.

Hemen aşağıda sizlerle paylaştığımız infografiği şuradan .pdf formatında da indirebilirsiniz. İnfografik hakkındaki Twitter hashtag'i ise #abadvantage.

ab-testing-optimizely

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.