WhatsApp'ın aylık aktif kullanıcı sayısı son çeyrekte yüzde 25 artarak 400 milyona ulaştı [Webrazzi PRO]

WhatsApp'ın aylık aktif kullanıcı sayısı son çeyrekte yüzde 25 artarak 400 milyona ulaştı [Webrazzi PRO]

Hayatlarımızın büyük bir parçası haline gelen anlık mesajlaşma uygulamaları arasında kuşkusuz en başarılı olan isimlerden biri olan WhatsApp, 2009 yılında ABD'nin California eyaletinde kuruldu. Mobil temelli çok sayıda platformdan -iOS, Android, BlackBerry OS gibi- kullanıcılarına ulaşan WhatsApp hakkında sizlere bu yazıda oldukça ilgi çekici rakamlar vereceğiz.

Webrazzi PRO'ya bu hafta içinde girilen verilere göre WhatsApp'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 400 milyon sınırını aşmış durumda. Nisan 2013'te 200 milyon aktif kullanıcıya sahip olan şirket Haziran'da 250 milyon, Ağustos'ta ise 300 milyon rakamlarını görmüştü. Son olarak 19 Aralık'ta resmi blog'undan yaptığı açıklamada WhatsApp, son 4 ayda 100 milyon aktif kullanıcı kazandığını açıkladı.

Aynı açıklamada dikkat çeken bir diğer nokta ise şirketin yalnızca -büyük bir kısmı mühendis olan- 50 çalışana sahip olması. Ayrıca WhatsApp'ın bugüne kadar herhangi bir reklam bütçesi kullanmadığını da ekleyelim.

WhatsApp'ın aylık aktif kullanıcı sayısında yakaladığı büyüme ivmesine ek olarak bir diğer dikkat çeken durum da 2013 yılının Ağustos ayında uygulama üzerinde gönderilen ve alınan mesaj sayıları. Yine şirketten yapılan resmi açıklamaya göre Ağustos 2013'te alınan mesaj sayısı 11, gönderilen mesaj sayısı ise 20 milyar. Aradaki bu farkın uygulama üzerinde gruplardan kaynaklandığını, kullanıcıların gruba yazdığı her mesajın gruptaki tüm üyeler için ayrı ayrı sayıldığını belirtelim.

whatsappin-aylik-aktif-kullanici-sayisi

Gelelim Webrazzi PRO'ya. 2013 yılının Nisan ayında yayın hayatına başlayan Webrazzi PRO profesyoneller için bilgi merkezi görevi görüyor. İçerisinde 1000'e yakın veri bulunduran Webrazzi PRO'da 14 ayrı kategoride internet ve dijital sektörü takip edebilirsiniz.

Webrazzi PRO'ya üye olmak isteyenler 3 farklı paket seçeneğini değerlendirebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.