Koinim.com: Yeni bir Türk Bitcoin cüzdan ve platformu

Koinim.com: Yeni bir Türk Bitcoin cüzdan ve platformu

Bitcoin internetin en sıra dışı fenomenlerinden biri haline geldi. Bundan sadece bir kaç ay öncesine kadar çok az kişinin aşina olduğu Bitcoin bugün çok daha geniş kitleler tarafından tanınıyor ve kullanılıyor. Bitcoin bazılarına göre “internetten sonraki en büyük icat” iken, Bitcoin’i “akıllı bir dolandırıcılık yöntemi” olarak tanımlayanlar da var.

Görüşler çeşitli olsa da her geçen gün giderek daha fazla yaygınlaşan Bitcoin’e talep de artıyor. Bunun doğal sonucu olarak da Bitcoin işlemlerini gerçekleştirecek daha fazla araç ortaya çıkıyor. Bundan bir süre önce sizlere Kıbrıs’ta yer alan ilk Türkçe Bitcoin borsası olan BTCTurk’ü tanıtmıştık.

Koinim.com da, Veriyol tarafından geliştirilmiş, merkezi Türkiye’de olan bir Bitcoin cüzdan ve platformu.

Koinim.com

Ali Çağatay Yüksel tarafından kurulan Veriyol’un 6 aylık bir süre içerisinde kendi imkanlarıyla geliştirdiği Koinim bir süredir sadece davetiye ile üye kabul ediyor ve bir anlamda kapalı testlerini sürdürüyordu. Bundan çok kısa bir süre önce herkese açık olarak hizmet vermeye başlayan Koinim’in amacını Veriyol “Türk kullanıcılara Bitcoin cüzdanı, alış/satış platformu ve ödeme sistemi olarak hizmet vermek” olarak tanımlıyor.

Koinim.com

Dünya genelinde günlük ortalama 300 milyon TL’nin üzerinde gerçekleşen Bitcoin transferleri konusunda Türk kullanıcılara bir alternatif olma potansiyeline sahip olan Koinim’in önündeki en önemli konuların başında da regülasyon ile ilgili varolan sıkıntılar geliyor. Türkiye merkezli olan ve operasyonunu mevcut yasalar çerçevesinde gerçekleştirerek ülke içerisinde kalma hedefine sahip Koinim için şu anda Bitcoin alım ve satış işlemleri imkanı sunuyor.

Ülkemizdeki var olan yasa ve düzenlemeler açısından Bitcoin’in hukuki boyutunu sürekli olarak takip ettiklerini belirten Çağatay Yüksel, bu konudaki çalışmalarının da sürekli olarak devam edeceğini belirtiyor.

Koinim.com

Karcı, şu ana kadar bir yatırım almadan yoluna devam eden Koinim ile ilgili olarak yatırımcıların yanı sıra finans kuruluşları ile de görüşmelerin sürdüğünü ve özellikle finans kuruluşları tarafından yoğun bir ilgi gördüğünü aktarıyor.

Koinim.com’un gelecek ile ilgili planlarında LiteCoin gibi diğer sanal para birimlerini de desteklemek ve online satış yapan sitelerin Bitcoin entegrasyonunu sağlamak yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.