Google'ın Türkiye haritalarının yapımcısı Başarsoft'tan ücretsiz mobil navigasyon

Google'ın Türkiye haritalarının yapımcısı Başarsoft'tan ücretsiz mobil navigasyon

Google'ın Türkiye haritalarını oluşturan ve Türkiye'de satılan navigasyon cihazlarına yüzde 70 oranında harita desteği sağlayan, Başarsoft yollardaki tehlikeleri anlık olarak sürücünün cep telefonuna gönderen uygulamayı kullanıcıların hizmetine sundu.

Var olan harita bilgisinin üzerine dikeyde büyüme gerçekleştiren şirket kendi navigasyon uygulamasına BAŞARTRAFİK adını vermiş. Kişiye anlık bildirimde bulunabilen uygulamada  yoğunluk, yol çalışması, radar noktaları, kazalar bulunmasına karşılık çizilen rotada sesle yön tarifi bulunmuyor.  basartrafik-navigasyon

Tüm şehirlerde trafik durumu sunan uygulamanın arayüzü basit tutulmuş. Kişilerin favori noktaları ekleyip sonrasında sesli aramayla da ulaşabildikleri uygulamada uzun zamandır harita üzerine yoğunlaşan Başarsoft'un tecrübesiyle haritada eksik yere rastlamadım. Haritalar yönüyle önemli gelişmeye rağmen uygulamanın navigasyon özelliği zayıf kalmış. Çizdiği rotayı ince bir çizgi olarak gösteren uygulama sesli bildirimle yol tarifinde bulunmamanın yanında navigasyon modunda yola yakınlaşma gibi arayüzleri de barındırmıyor.

Navigasyon yönüyle eksikliklerine rağmen BAŞARTRAFİK güzergahla ilgili önemli bilgileri sesli veya titreşim bildirimleriyle sürücüleri uyarabiliyor. Sürücü güzergâhını kontrol etmeyi unutsa da uygulama tehlike noktasına 400 metre yaklaştığında sesle ve titreşimle bildirimde bulunabiliyor.

Uygulama sürücülere sunduğu harita hariç diğer bilgileri kullanıcılardan ediniyor. Seyyar radar, EDS kamerası ve arızalı araç gibi katmanlarında aralarında bulunduğu bilgilerin işler olması için kullanıcı sayısı belirli bir rakama ulaşması önemli. Böylece hem bilgilerin doğruluğunun kontrolü kolaylaşacak hem de daha fazla kişi yolda olduğu için daha fazla bilgi akışı olacak.

Radar noktası bildirimi için seyir halinde olmak şartı koşulmuş. Trafikte seyir halindeyken bildirimde bulunmaya ayarlı sistem 20 kilometrenin altında bir hıza düşüldüğünde yaya moduna geçiyor. Kaza noktaları, radar noktaları, arızalı araç bildirimi, doğal felaket uyarısı uygulama üzerindeki bu seçenekleri gösteren simgeler üzerinden eklenip kaldırılabiliyor. Anlık değişen duruma uyum sağlamak için ve doğruluğu denetlemek için tüm uyarı seçenekleri için doğrula-kaldır seçeneği mevcut. Böylece yanlış ihbarlar elenirken doğru ihbarlar kesinlik derecesi artmış, kullanıcının da ne kadar güçlü bir ihbar olduğunu görebileceği şekilde ekrana yansıyacak.

Kullanıcılar üye olarak yol ve polis, eds vb. kontrol noktası durum bilgilerini paylaşabiliyor ve diğer paylaşımları kullanabiliyor. Google'ın Türkiye haritalarını oluşturan Başarsoft'un bu uygulamayı yapması ayrıca değerlendirilmeyi hakediyor. Türkiye'de iOS kullanıcılarının hala Google Haritalarını kullanamasına karşın Başarsoft şu an trafik bilgisi sunmaya başlamış durumda. Yakın zamanda kullanıcı sayısının artmasıyla hem arayüzde hem de özellikler yönüyle BAŞARTRAFİK geliştirmelerle yoluna devam ederse Yandex Haritalar ve Yandex Navigasyon'un da dahil olmasıyla hareketlenen Türkiye mobil harita uygulama pazarında önemli bir oyuncu olabilir.

Uygulama için hazırlanan videoyu aşağıda bulabilirsiniz. İlgilenen iOS kullanıcıları buradan, Android kullanıcılarıysa buradan uygulamayı indirerek kullanmaya başlayabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.