Yandex trafik yoğunluğuna göre rota çizen ücretsiz navigasyon uygulamasını yayınladı!

Yandex trafik yoğunluğuna göre rota çizen ücretsiz navigasyon uygulamasını yayınladı!

yandex-navigator-logoYandex Türkiye yatırımlarına devam ediyor. Şirket kullanıcılara sunduğu son ürünü olan ücretsiz navigasyon uygulamasını İstanbul'da yaptığı yarışma ile tanıttı.

Yarışmada internet dünyasının yakından tanıdığı isimlerden Serdar Kuzuloğlu, Cüneyt Özdemir'in de aralarında bulunduğu 24 kişi, hedef olarak verilen adreslere ulaşmak için Yandex Navigasyon'u kullandı. Hedef noktalara ulaşarak yiyecek toplayan konukların Mehmet Ali Yalçındağ ile birlikte mutfağa girerek hazırladıkları yemekler ise günün sürprizi oldu.

Yandex'in haritalardan elde ettiği tecrübe ile navigasyonda da gerçek zamanlı trafik bilgisi sunuyor, trafik yoğunluğuna göre en hızlı alternatif rotaları öneriyor. Navigasyonun dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri ise Türkçe sesli komutları tanıyarak hareket halinde olan kullanıcıya kolaylık sunması. Örnek vermek gerekirse nöbetçi eczane, market gibi sesli komutları anlayarak en uygun sonuca yönlendiriyor.

yandex-navigasyon-ekran-goruntuleri

Navigasyon uygulaması iOS ve Android tabanlı akıllı telefonlar ve tabletlerden kullanabiliyor. Yandex.Navigasyon adındaki uygulama sunduğu özelliklerin yanında ücretsiz sunulması ile de kullanıcılar tarafından tercih sebebi olacağını söyleyebiliriz.

Yandex.Haritalar'ı tanıyanların en iyi bildiği özellik olan anlık trafik durumunun navigasyona entegre edilmesiyle Yandex.Navigasyon diğer navigasyon uygulamalarından bir adım öne çıkıyor. Haritada yol hesaplandılktan sonra değişen trafik durumuna göre alternatif yolları önermesi ise kullanıcıların ilgisini daha da artıracaktır.

Çoğu ücretli olan diğer navigasyon uygulamalarında olan restoran, atm, akaryakıt istasyonu gibi belirli noktalar ve işyeri, ev gibi favori noktaların araması Yandex.Navigasyon'da da mevcut. Yandex burada ek olarak sesli komutla arama özelliği ile trafikteki kullanıcının hayatını kolaylaştırıyor.

Screen Shot 2013-10-10 at 09.16.22

Uygulamada kullanımı kolaylaştıran diğer özellikler ise 3 boyutlu gösterim ve saate bağlı ışığı ve renkleri otomatik değiştiren gündüz ve gece modu. Yandex, Navigasyon’un haritalarını, arayüzünü ve tüm sesli özelliklerini Türkçe olarak sunuluyor. Uygulama, yurtdışından gelenlerinde kullanabilmesi amacıyla ayrıca İngilizce olarak da kullanılabiliyor.

Google'ın Haritalar uygulaması iOS kullanıcıları için Aralık 2012'de App Store'da kullanıcılara açılmasına rağmen ülkemize hala açılmaması, Android kullanıcıları içinse yurt dışında yapılan yeniliklerin ülkemize yansımaması alternatiflerin önemini ve desteklenmesinin gerekliliğini bir kez daha gösteriyor. iOS ve Android tabanlı akıllı telefonlar ve tabletler için kullanıma sunulan Yandex.Navigasyon uygulamasına AppStoreGoogle Play ve navi.yandex.com.tr adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yandex'in yaptığı yarışmada hedeflerden topladıklarımızların sonucunda bizim araçta  neler olduğunu merak edenler için 6 saniyede özetleyelim :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.