Snapchat’in riskli kararı: Paylaşımlar artık tek kullanımlık değil!

Snapchat’in riskli kararı: Paylaşımlar artık tek kullanımlık değil!

Facebook’un 3 milyar dolarlık satın alma teklifini geri çeviren Snapchat ardından aldığı 50 milyon dolarlık yatırım ile servisi geliştirmeye devam ediyor. Son gerçekleştirilen güncelleme ile birlikte Snapchat’e birden fazla yeni özellik eklendi.

Fotoğraf filtreleri ve yeni özel yazı tipi eklenmesi gibi yeniliklere sahip olan Snapchat’in bu güncellemesinde en çok dikkat çeken özellik ise tekrar oynatma seçeneği. Yani normal şartlarda sadece bir kez görünebilecek ve göründükten sonra artık erişilemeyen içerikleri sonrasında bir kez daha görüntülemek mümkün olabilecek.

Şöhretini paylaşımların “tek kullanımlık” olmasına borçlu olan Snapchat için bu oldukça riskli bir karara benziyor...

Snapchat

Tekrar oynatma özelliğine geçmeden önce diğer yeniliklerden hızlıca bahsedelim. Snapchat’in yeni “akıllı filtreleri” fotoğrafın çekildiği anki ısı, tarih ve o an cihazın ne kadar hızlı hareket ettiğine dair bilgileri görüntünün üzerine metin olarak ekleyebiliyor. Ayrıca Snapchat’e 2 renkli ve bir de siyah-beyaz görsel filtre eklendiğini de belirtelim. Bu sırada yeni ve daha büyük yazı boyutuna sahip Helvetica yazı tipi de yeni eklemeler arasında.

Bu yeni özellikleri etkinleştirmek için uygulamanın ayarlarına girdikten sonra “Ek Hizmetler” kısmının altındaki “Yönet” seçeneğini kullanmanız gerekiyor. Buradan tercih ettiğiniz özellikleri sonrası için etkinleştirebileceksiniz.

Ve gelelim tekrar oynatma özelliğine. Bu özellik sayesinde artık Snapchat paylaşımları tek kullanımlık olmanın ötesine geçiyor. Bir paylaşımın (günde bir kezle sınırlı olmak üzere) yeniden oynatılması artık mümkün. Bu da gönderinin farklı yöntemlerle tekrar kaydedilmesi ve bu sayede de başkaları tarafından görüntülenmesi riskini de beraberinde getiriyor.

Diğer yandan ilk seferinde her hangi bir nedenle paylaşımı tam olarak göremediyseniz bu özellik sayesinde bu kaybı telafi etmek mümkün. Yine de yeniden görüntüleme seçeneğinin gönderici de değil, alıcı da olması Snapchat’in doğasına çok da uygun değil gibi görünüyor. Bunun yerine örneğin alıcının tekrar oynatmak istediğinde göndericiden onay alması gibi bir sistem belki de daha pratik (ve daha az riskli) olabilirdi.

Peki siz Snapchat’in tek kullanımlık paylaşımlarının artık tekrar görüntülenme özelliğine kavuşması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.