Google Ventures'ın gözünden 80 saniyede 2013!

Google Ventures'ın gözünden 80 saniyede 2013!

Google Ventures, 2013 yılı içerisinde yaptığı yatırımları tüm yılı özetleyerek gv.com/2013 adresinde özel bir 'Year In Review' sayfası hazırladı. Geçen yıldan biraz daha farklı olarak Google Ventures'a yakışan bir şekilde çok temiz bir tasarımla, bilgilerin infografik olarak aktığı site, Google Ventures'ın 2013 yılında yaptığı tüm işlerin kısa bir özeti niteliğinde.

Google Ventures, 2013 yılında toplamda tam 75 yeni yatırım gerçekleştirmiş ve 10 girişimden exit yapmış. Bazı satın almaların Google, Facebook ve Yahoo gibi devler tarafından gerçekleştirilmiş olması dikkat çekici. Google Ventures ayrıca, yılın özetinde önemli girişimleri ile ilgili bilgilere de yer vermiş olduğunu belirtelim.

Google Ventures'ın portföyünde bulunan 225 şirketin, yüzde 33'lük kısmı tüketici interneti, yüzde 28'lik kısmı mobil, yüzde 18'lik kısmı ise ticaret alanında hizmet veriyor. Google Ventures'ın, enerji yatırımları ve yaşamı kolaylaştıran teknolojik ürünlere de yatırımı bulunuyor.

Google Ventures, yaptığı yatırımlardan bazıları ile ilgili bilgiler verirken, 2013 yılı boyunca portfolyolarına nasıl yardımcı olduklarını da detaylıca açıklamış. Zaman zaman eğitimlere ne kadar önem verdiğini de gösteren Google Ventures, düzenlediği workshop'ların sayısını ve işe alım konusunda portfolyosundaki girişimcilere ne denli yardımcı olduğunu da aktararak, yatırım arayan girişimcilere önemli bir 'Google Ventures hep yanınızda' mesajı da iletmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.