Yurt dışında çevrimdışı turist rehberi uygulaması: PocketGuide

Yurt dışında çevrimdışı turist rehberi uygulaması: PocketGuide

Gezmek için yurt dışına çıkanların karşılaştıkları zorluklardan biri de gezecekleri yerleri belirlemek oluyor. Kağıt üzerine basılı turist rehberi haritalarının yerini akıllı telefonlardaki haritalar aldı ama burada da ilgili mekan bulunsa bile internetten arama yapılarak detaylı bilgiye ulaşmak gerekiyor.

Yurt dışında internet fiyatlarının pahalılığını da düşündüğümüzde bu konuda çözüm olacak uygulamalardan birisi PocketGuide. Yurt dışına çıkmadan ilgili şehrin bilgilerini akıllı telefonunuza yükledikten sonra kullanıcıya navigasyon hizmetinin yanında turistik yerlerin detaylarını bilgilerini video içeriği ile sunuluyor.

Gezmeyi sevenler için önemli bir rehber olan PocketGuide'ın sunduğu bilgilerin haricinde kullanıcılar mekanlar ile ilgili yorumlarını ve fotoğraflarını da yükleyebiliyor. Uygulama bu yönüyle sadece yardımcı olmaktan çıkarak gezmeyi sevenleri barındıran bir topluluğun merkezi konumuna geçmiş oluyor.

Uygulamanın navigasyon hizmeti verdiğine değinmiştim ama burada biraz daha detaylandıralım. PocketGuide'in en güzel özelliklerinden birisi de birbirine yakın olan turistik yerler için kullanıcıya özel yol haritası hazırlaması ve kullanıcının izlediği yolları takip etmesi. Kullanıcının izlediği yolları takip edip tekrar göstererek kaybolmasını engelliyor ve kendi yol haritasını başkaları ile de paylaşması ile farklı bir deneyim sunuyor.

PocketGuide'da kullanıcıların kendi yol haritasını, fotoğrafını paylaşabilmesinden öte video çekip paylaşabilmesine de imkan tanınmış. Böylece gezmek isteyen kişiler diğer kullanıcıların da paylaşımlarından yararlanmış oluyor. 100'den fazla şehrin detaylı bilgisinin bulunduğu PocketGuide'ın gelir modeli uygulama içi satın alma. Daha kolay gezmek için güzergah isteyen kullanıcılar 5.49 euro satın alma ücreti ödüyorlar.

2011'de yapılan Startup Week'te ilk 10'a kalarak yatırımcıların dikkatini çeken girişim Macaristan merkezli ve 14 çalışanı ile hizmet veriyor. Yılbaşı tatilinin yaklaştığı şu günlerde yurt dışına çıkıp internet data tarifesi ödemek istemeyen Apple kullanıcıları uygulamaya App Store'dan, Android kullanıcıları ise Google Play'den ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.