Mobil uygulamalar için analiz ve reklam servisi sunan Flurry, 12.5 milyon dolar yatırım aldı

Mobil uygulamalar için analiz ve reklam servisi sunan Flurry, 12.5 milyon dolar yatırım aldı

Mobil uygulama ve oyunlar için mobil analiz servisi sunan Flurry, 12.5 milyon dolarlık yeni bir tur yatırım aldı. New York, Londra ve Mumbai'de ofisleri bulunan San Francisco merkezli Flurry, 125 bin şirket veya geliştiriciyle çalışıyor ve 400 bin mobil uygulamanın verilerini analiz ediyor.

Toplamda 62.5 milyon dolar yatırım almış olan şirket, bu turda da daha önceki turlarda bulunan Amerika'nın en güçlü yatırımcılarının desteğini almayı başarmış. Yatırım dünyasının dev isimlerinden Draper Fisher Jurvetson ve son yıllarda teknoloji alanında önemli şirketlere yatırımlar yapan First Round Capital, InterWest Capital, Union Square Ventures, Crosslink Capital uzun listede yer alan şirketlerden sadece birkaç tanesi.

flurry-marketBu yılın başında mobil reklam (exchange) servisleri Flurry Marketplace'i duyuran şirket, oluşturduğu büyük veriyi (big data) anlamlandırmak için mobil reklamcılık alanını seçmişti. Yayıncı ile doğru reklamvereni buluşturan platformda, reklamveren istediği reklam alanları için gerçek zamanlı açık artırmayla (RTB) doğru hedef kitleye ulaşabiliyor.

Mobil yayıncıların reklam gelirlerini maksimize etmeye yarayan Flurry Marketplace, bu yatırımdan sonra şirketin ağırlıklı bir şekilde yayılmak isteyeği taraf olabilir. Her ay 1.2 milyar akıllı telefon ve tablete ulaşan Flurry, her ay uygulamalardan 1.3 trilyon kullanıcı aksiyonunu ölçümlüyor ve sonrasında bunu reklam servisinde kullanıma sunuyor.

Hatırlayabileceğiniz gibi geçtiğimiz aylarda 500 bin dolar yatırım alan yerli girişimlerden AngelFish de uygulama geliştiricilerin mobil reklam gelirlerini maksimize etmeye yarayan bir ürün geliştiriyordu. İki ürün arasında önemli farklar bulunsa da mobil dünyanın hızla büyüyen alanı reklam dünyasına geliştirilecek her ürünün pazarda önemli değer yaratacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.