E-tohum 2013 girişimlerinden Angelfish, 500 bin dolar yatırım aldı

Bu yılki E-tohum 15 listesinde yeralan girişimlerden biri olan Angelfish, 500 bin dolar tutarında yatırım aldığını açıkladı.
E-tohum 2013 girişimlerinden Angelfish, 500 bin dolar yatırım aldı

angelfish-logo

Bu yılki E-tohum 15 listesinde yeralan girişimlerden biri olan Angelfish, 500 bin dolar tutarında yatırım aldığını açıkladı.

Angelfish kurucusu ve CEO'su olan Murat Deligöz, MUBI'nin de yatırımcılarından olan Can Serter ve Valuta Capital Partners'dan Umur Özal'ın şirkete yatırım yaptığını paylaştı. Can Serter ve Umur Özal'ın geçtiğimiz yıl ParlakBirGelecek.com'a da bir melek yatırım yaptıklarını da bu fırsatla paylaşalım.

Geçen yıl çıkardığı Çiz Gitsin isimli iOS oyunuyla karşımıza çıkan Angelfish'in bu oyunu 350 bin indirilmeyi geride bırakmış. Ancak maddi olarak istenilen geri dönüş alınamamış. Bunun üzerine mobil reklam gelirlerini artırmak için ekip daha önceki deneyimlerinden de faydalanarak bir mobil reklam sunucusu daha doğrusu optimize etme aracı yazmaya koyulmuş. Sonrasında ise bunu ayrı bir ürün olarak sunmaya karar vermişler.

angelfish-sozlesme

Mobil reklam ağlarına API'leri üzerinden bağlanan reklam sunucusu o anda servis edilen reklamlardan yüksek ücretli olanları tercih ederek uygulama ya da mobil sayfanın yayıncısının gelirlerini ilk yapılan testlere göre 2 ila 5 kat arttırmayı başarmış. Yurtdışı yayınlarda ise bu oranın çok daha yüksek olduğunu öğrendik.

Şimdilik Mobile Ad Optimizer olarak isimlendirilen ürün, şu anda hazır durumda ancak incelenebilecek bir web sayfası bulunmuyor. Halen geliştirilmeye devam edilen ürünün önümüzdeki ay içerisinde yayınlanması planlanıyor. Açılışıyla birlikte 2 yerel firmanın kullanmaya başlayacağı ürün, şu anda 11 mobil reklam ağını destekliyor.

Mobil yayıncılar için oldukça faydalı olacağını düşündüğüm ürün öncelikli olarak Türkiye pazarında hizmet verecek sonrasında ise küresel pazara açılacak. Bu amaçla yıl sonuna doğru Amerika'da da bir şirket belki ofis açmayı düşündüklerini söyleyen Murat, yabancı yayıncıların sistemi kullanmalarını sağlamayı hedefleyeceklerini belirtiyor.

Yayıncılar mobil reklam ağlarına kendileri kayıt olduktan sonra Angelfish'in sistemine buradaki kullanıcı bilgilerini tanımlayarak Mobile Ad Optimizer'ı kullanmaya başlayabilecekler. Bu şekilde Angelfish ile ayrıca sözleşme veya aralarında tekrar bir faturalaşmaya gerek olmayacak.

Angelfish'in gelir modelini ise yayınlanan reklamlarının %10'unu (başlangıçta) kendi reklam kodlarıyla yayınlanması oluşturuyor. Yani siz bir yayıncı olarak bu sistemi kullandığınızda servis edilen reklamların bir bölümü Angelfish'in reklam kodlarıyla yayınlanacak. Oluşabilecek fayda düşünüldüğünde bu payın kabul edilebilir en azından denemeye değer olduğunu söyleyebiliriz.

Angelfish Kurucusu Murat, konuşmamızda bu ürünle birlikte oyun yapımını biraz daha arkaplana attıklarını ancak yinede yıl sonuna kadar 1 oyun daha çıkaracaklarını paylaştı. Özellikle oyun geliştiriciler için en büyük problemlerin başında gelen paraya çevirme (monetization) tarafında Mobile Ad Optimizer'ın yoğun ilgi göreceğini tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.