Bitcoin günlük işlem değerinde Western Union'ı geride bıraktı

Bitcoin günlük işlem değerinde Western Union'ı geride bıraktı

Özellikle son bir yıldır internette en fazla merak edilen ve hakkında konuşulan konulardan olan Bitcoin hergün yeni bir gelişme ve büyüme haberiyle gündemde kalmaya devam ediyor.

Son olarak Çin'de işlemleri yasaklanan Bitcoin, Fransa'nın da merkez bankasını uyarmasıyla birlikte dün 1000 doların altına düşmüştü. Ancak Coinometrics'in aktardığı bilgiye göre günlük işlem adedi ve günlük işlem hacmi bazında Bitcoin oldukça iyi gidiyor.

Coinometrics'in aktardığı bilgilere göre Bitcoin üzerinden hergün 80 bin işlem gerçekleştiriliyor. Günlük gerçekleştirilen işlemlere Bitpay, Coinbase gibi servislerinde dahil olduğunu aktaralım. 80 bin işlemin hacim olarak değeri ise yaklaşık 257 milyon dolar olarak açıklanmış. Buna göre günlük işlem hacmi değerinin yaklaşık 397 milyon dolar PayPal'ın yalnızca 3/1 oranında gerisinde olduğunu söyleyebiliriz.

Burada en dikkat çeken bilgi ise günlük işlem değer hacmi bazında Bitcoin'in Western Union'dan daha yüksek bir miktara sahip olması. Western Union'ın günlük işlemlerinin değer hacmi yaklaşık olarak 216 milyon dolar seviyelerinde olduğu aktaralın bilgiler arasında.

Screen Shot 2013-12-06 at 10.52.28

Bitcoin'in günlük yapılan işlemlerinde değer hacmi her ne kadar Western Union'dan fazla olsa da işlem adedi bazında bakıldığında hala birçok Amerikan menşeili şirketin gerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Listede 8. sıradaki Ria/AFEX'in günlük işlem adedi 84 bin olarak açıklanırken 7. sırada yer alan Western Union'ın günlük işlem adedi 633 bin olmuş. Bu açıdan baktığımızda Bitcoin'in 8. sıradaki Ria/AFEX'i saymazsak en yakın rakibi Western Union ile arasında işlem adedi bazında yaklaşık 8 kat fark olduğunu ve Bitcoin'in yakın zaman içerisinde bu farkı kapatmasının mümkün olmadığını söyleyebiliriz.

Screen Shot 2013-12-06 at 10.52.37

Listenin tepelerine baktığımızda hepimizin yakından tanıdığı iki şirket yer alıyor Visa ve Mastercard. Visa üzerinden günlük olarak yaklaşık 212 milyon işlem gerçekleştirilirken Mastercard'da bu sayı 93 milyon olarak gerçekleşiyor. Günlük işlem değerine baktığımızda yine Visa'nın Mastercard'ın önünde olduğunu görüyoruz. Visa'nın günlük işlemlerindeki değer hacmi 16,5 milyar dolar olurken Mastercard'ın işlerindeki değer 9,5 milyar dolar olarak gerçekleştiğini görüyoruz ve bu iki şirketin uzun bir süre daha liderlik koltuklarını rakiplerine kolay kolay kaptırmayacağını söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.