Giyilebilir akıllı ürünlerin satışları 5 yılda 10 kat artacak

Giyilebilir akıllı ürünlerin satışları 5 yılda 10 kat artacak

Akıllı cihazlar her geçen gün yaşamlarınızın içerisine daha çok girmeye başladı ama aslında bu daha sadece bir başlangıç. Teknolojinin ilerlemesi sayesinde Apollo 11’in aya ulaşmasını sağlayan bilgisayardan daha büyük bir işlemci gücünü çoğumuz cebimizde taşıyoruz. Her ne kadar şu anda bu işlemci gücü büyük oranda Candy Crush’ın emrine amade olsa da her ihtiyaca yönelik farklı uygulamalar bulmak da mümkün.

Akıllı telefon ve tabletler bugün en mobil cihazlar arasında önde görüyor. Giyilebilir teknolojiler henüz bahsetmeye değecek yayınlığa ulaşmadı. Buna rağmen 2013 sonuna kadar 13 milyon akıllı giyilebilir ürün satılmasının beklenmesi önemli bir rakam.

Araştırmalar bugün oldukça kısıtlı işlevlere sahip giyilebilir teknolojilerin önümüzdeki 5 yıl içerisinde çok ciddi bir ivme kazanacağını gösteriyor…

130 milyon adet ürün, 19 milyar dolar

Juniper Research bundan bir süre önce gerçekleştirdiği bir araştırmada bu yıl sonuna kadar toplamda 1,4 milyar dolar değerinde akıllı giyilebilir ürün satılacağının ön görüldüğünü belirtmişti. Geçen yıllar boyunca meydana gelecek artış ile 2018 yılına gelindiğinde giyilebilir teknolojilerin, bun ürünlerin etrafında kurulacak olan servislerle beraber 19 milyar dolarlık dev bir sektör haline gelmesi bekleniyor.

Satılacak ürün sayısında da benzer bir artış bekleniyor. 2013 sonuna kadar 13 milyon adete ulaşması beklenen ürün satışının 5 yıl sonra 130 milyon adeti geçeceği tahmin ediliyor. Bu da 5 yılda 10 kat bir artış anlamına geliyor.

Her ne kadar 10 kar artış ve 130 milyon adet satış oldukça etkileyici rakamlar olsa da, 2013 sonuna kadar toplam 1 milyar akıllı telefon satılmasının beklendiği düşününce giyilebilir teknolojilerin önünde hala oldukça uzun bir yol olduğu söylenebilir...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.