Instagram kullanıcılarına @instagram.com uzantılı e-posta adresi mi verecek?

Instagram kullanıcılarına @instagram.com uzantılı e-posta adresi mi verecek?

Facebook’un sansasyonel Instagram satın almasının üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçti. 1 milyar dolarlık satın alma büyük ses getirmiş olsa da Facebook’un bugüne kadar bu dev yatırımın ekonomik geri dönüşünü almaya başladığını söylemek pek mümkün değil. Zaten planlar da daha önce aktardığımız gibi 2014 için yapılıyor.

Instagram 150 milyona ulaşan aylık aktif kullanıcısı ile büyük bir potansiyel olmasının yanı sıra, Facebook’un son dönem en büyük sorunu olan genç kullanıcıları elinde tutabilmesi konusunda da önemli bir rol üstlenebilir.

İşte muhtemelen bu yüzden Facebook, Instagram’a özellikle gençlerin hoşuna gidebilecek yenilikler eklemek üzerine çalışıyor...

Bunlardan ilki bir süre önce sizlere aktarmış olduğumuz “mesajlaşma özelliği”. Kullanıcıların Instagram üzerinden kendi aralarında özel mesaj gönderip alabilmeleri ilgi çekici bir özellik olabilir. Mesajlaşmak için piyasada çok sayıda alternatif olabilir ama Instagram’daki fotoğraflar üzerinden başlayacak sohbetler kullanıcıların çok ilgisini çekebilir.

Özel Instagram e-posta adresleri iddiaları güçlendiriyor

TechCrunch’ın ortaya attığı yeni bir iddia ise Instagram’ın kullanıcılarına @instagram.com uzatılı birer e-posta adresi tahsis edeceği yönünde. İlk olarak bir e-ticaret firması tarafından ortaya çıkartılan bu e-posta adresleri ile ilgili henüz Facebook bir yorum yapmadı.

Fakat Instagram’da mesajlaşma özelliği ve ardından da @instagram.com uzantılı e-posta adresleri akıllara Facebook’un daha önce uyguladığı benzer özelliği getiriyor. Hatırlayabileceğiniz gibi Facebook bir süre önce kullanıcılarına @facebook.com uzantılı e-posta adresleri tahsis etmişti.

Bu adreslere gönderilen e-postalar ise doğrudan Facebook’un mesajlaşma servisi ile entegre ediliyordu. Facebook’un Instagram’ın mesajlaşma servisi için de benzer bir uygulamaya gitmesi sürpriz olmayacaktır.

Yani bir anlamda ortaya çıkartılan bu yeni @instagram.com uzantılı e-posta adresleri Instagram’ın mesajlaşma özelliği ile ilgili iddiaları güçlendiriyor diyebiliriz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.