Mild Mania, Darklings isimli iOS oyununu yayınladı

Mild Mania, Darklings isimli iOS oyununu yayınladı

Etohum'un 2012'de seçtiği 15 girişimden bir tanesi olan (o zaman ki şirket ismiyle Buggum) Mild Mania, çekirdek kadrosunu yeniden yapılandırdıktan sonra Darklings isimli mobil oyunlarını yayınladı.

3 kişilik çekirdek bir kadrodan oluşan ekipte Berkay Özdemir, Emre Canbazoğlu yazılım ve oyun tasarımı görevlerini üstlenirken ekibe yakın bir tarihte katılan Mert Gürkan ekipte grafik ve tasarım görevlerini üstlenmiş. Oyunun grafiklerini Arjantinli tasarımcı Juan Pablo Casini, Oyunun müzik ve seslerini ise Kanadalı ses tasarımcısı David Stanton yapmış.

Oyundan kısaca bahsetmemiz gerekirse yönettiğimiz kahramanımız tek başına ve çevremizden bize yaklaşarak gelen ''Darklings'' isimli yaratıkları öldürerek hayatta kalmaya çalışıyor. Darklingsleri öldürmek için üzerlerinde yer alan sembolleri parmağımızla ekrana çiziyoruz böylece canavarları öldürerek ardından çıkan yıldız ve ekstra özellikleri kazanıyoruz. Oyunda karanlık ve esrarengiz bir tema hakim ekranlarda kullanılan ışıklandırmalar ve karatlerin çizimleri çok beğendiğimi aktarmalıyım.

photo 1

Ekip yeniden yapılanma sürecini tamamladıktan sonra yaklaşık 8 ayda oyunu tamamlamış. Oyunun geliştirilmesi Unity oyun moturu ile yapılırken dil olarak C# kullanılmış. Mild Mani kurucularından Emre Canbazoğlu, önümüzdeki 6 ay boyunca oyunculardan gelen geri dönüşler ve kendi planları çerçevesinde oyunu desteklemeye devam edeceklerini bu sürecin ardından planları dahilinde sırasıyla 2 oyun daha geliştireceklerini aktardı.

photo 3

Şirket, oyunun tüm dünyada tanıtılması için  Los Angles tabanlı B27 şirketiyle birlikte çalıştıklarını, oyunun özellikle Amerika'da tanıtılmasına önem verdiklerini bunun için yabancı ve deneyimli bir yayıncı ile çalıştıklarını aktardılar.

Darklings'in küresel olarak doğru tanıtılırsa başarılı olacağına inanıyorum özellikle ekibin oyun konusunda deneyimli üyelerden oluşması bundan sonraki oyunlarında Darklings'ten edinecekleri tecrübeleri aktararak daha başarılı işler yapabileceğine inanıyorum.

iPhone ve iPad desteği ile 1,79 TL olarak piyasaya çıkan Darklings'i App Store üzerinden indirebilir, oyunun tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.