Mobil uygulamalarını güncelleyen Twitter, arama sonuçlarını daha detaylı gösteriyor

Mobil uygulamalarını güncelleyen Twitter, arama sonuçlarını daha detaylı gösteriyor

Twitter, iOS ve Android cihazlar için arama özelliklerini artıran yeni güncellemesini duyurdu. Tasarım değişiklikleri de beraberinde getiren yeni güncellemede dikkat çeken değişiklikler ikonların daha estetize edilmesi ile Keşfet bölümünde yapılan sadeleştirme olduğunu söyleyebiliriz.

Tasarımsal yeniliklerin yanında Twitter'ın mobil versiyonunda güncelleme ile gelen en önemli değişiklik ise geliştirilen ve detaylandırılan arama sorgusu. Kullanıcılar arama sorgularında lokasyon bazlı ve içerik bazlı filtreleme ile aradığına kolayca ulaşabilecek.

Konum tabanlı arama filtresi ile şehirdeki olaylara daha kolay ulaşılabilecek olması Twitter'ın halka açılma sürecinde yaptığı gerçek zamanlı haber kanalı iddiasını daha da güçlendireceğe benziyor. Sorgulamalara fotoğraf, video, haber seçeneklerini de ekleyen Twitter'ın gelir modelini artıracak  ipuçlarını da taşıyan mobil güncellemesinin detaylarına birlikte bakalım. 

twitter-mobil-guncelleme

Mobil arama sorgularında daha önce fotoğrafları, videoları ve haberleri aynı sayfada ama sıralı biçimde gösteren Twitter'ın her bir aramayı filtreleme özelliği mobil kullanımını daha da artıracağa benziyor. Yeni güncellemeyi detaylı incelediğimizde arama sorgusunda ilk sırada ilgili kişiler gösterilirken sola doğru kaydırmayla birden fazla ilgili kişiye de ulaşmak mümkün. En fazla etkileşim alan tweetler öncelikli olarak gösterilirken solda yer alan tüm tweetler sekmesi ile ilgili tweetlerin hepsine ulaşmakta mümkün.

Arama sorgusunun yanından yer alan ikona tıklayarak fotoğraflar, videolar, haberler ve kişileri ayrı ayrı aramanın mümkün olduğu detaylı arama bölümünde kullanıcının takip ettiği kişilerin attığı tweetler arasında arama yapmaya da olanak tanınmış. Özellikle  lokasyon bazlı arama ile de kullanıcılar anlık olaylar ile ilgili daha detaylı sonuçlar görebiliyor olacak.

Kullanıcılarının %76'sının mobilden giriş yapan Twitter'ın yeni geliştirmeleri ile kullanıcı deneyimini artıracaktır. Burada önemli olan nokta ise arama sorgusunda ki geliştirmelerin Twitter'ın gelecek adına taşıdığı beklentiler olarak da görmemiz mümkün. Daha önce e-ticaret sitelerinin ürünlerini de rahatlıkla tanıtabileceği Twitter Cards'ı duyuran ve sonrasında yeni oluşturduğu ticaret biriminin başına Ticketmaster'ın eski CEO'sunu transfer eden Twitter aramalarda ürün veya hizmet gösterimi ile önemli bir gelir kaynağı oluşturabilir.

Apple'ın iOS7 ile gelen özelliği sayesinde güncellemeye izin veren kullanıcıların direk geçiş yaptığı uygulamaya Android kullanıcıları buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.