Twitter kartlarını masaya koyuyor: Uygulama keşfi, ürün bilgileri ve fotoğraf galerisi

Twitter kartlarını masaya koyuyor: Uygulama keşfi, ürün bilgileri ve fotoğraf galerisi

Twitter düzenlediği ve basına kapalı olarak gerçekleşen bir geliştirici toplantısında Twitter Cards’ın yeni özelliklerini duyurdu. Bildiğiniz gibi Twitter Cards, gönderilen tweet’lerde paylaşılan bağlantının özeti, görseli ve tweet’i gönderen kişiye dair detaylı bilgilerin yer almasını sağlayan bir özellik. Twitter’ın konseptini bozmadan 140 karakterin sınırlarının ötesine geçmesini sağlayan ve büyük önem verdiği Cards’ın yeni duyurulan özellikleri genişlemeye ne kadar açık ve Twitter’ın geleceğinde ne kadar büyük öneme sahip olduğunu da ispatlıyor…

Twitter’ın duyurduğu 3 yeni Cards özelliği arasında mobil uygulama bağlantısı, fotoğraf galerisi ve ürün bilgileri yer alıyor. Bunların hepsi oldukça ilgi çekici ama özellikle mobil uygulama bağlantıları bu alandaki en büyük sorun olan uygulama görünülürlüğü alanında büyük bir fark yaratabilir.

Twitter

Bu özellik sayesinde geliştiriciler kendi uygulamaları kullanılarak gönderilmiş tweet'lerin içerisine uygulamalarının indirme bağlantısını yerleştirebilecekler. Bu sayede henüz söz konusu uygulamayı yüklememiş olan iOS ve Android sahipleri tek bir tıklama ile uygulamanın indirme bağlantısına yönlendirilebilecekler.

Eğer uygulama kullanıcının cihazında yüklüyse bu kez uygulamayı açmak için bir bağlantı görülecek. Bu özellikle oldukça etkili olsa da Twitter’ın bu konuda Facebook ve Google+’a göre daha geç bir hamle yaptığını da belirtmekte fayda var.

Twitter

Fotoğraf galerileri ise tweet'ler içerisinde birden fazla fotoğrafı kolayca görüntüleyebilmek konusunda bir çözüm sunuyor. Bu sayede geliştiriciler paylaşılacak olan URL’de yer alan fotoğrafları tweet içerisinde gösterilmesini sağlayabilecekler. Burada üst sınırın 4 fotoğraf olduğunun altını çizelim.

Tweet’lerin içerisine ürünlerin fiyatı daha dahil ürün bilgilerinin yer almasını sağlaması ise özellikle e-ticaret alanında önemli fark yaratabilecek bir yenilik.

Twitter

Twitter Cards’daki bu son yenilikler ile birlikte artık Twitter’ın 140 karakterle sınırlı bir mikro blog yapısını olduğunu söylemek haksızlık olur. Twitter Cards sayesinde konseptini bozmadan potansiyelini çok ciddi oranda artırmayı başardı.

Sadece duyurulan bu üç yeniliğin bile Twitter’a çok önemli katkılar sağlayacağı kesin ama daha da önemlisi bunun sadece bir başlangıç olduğu. Twitter’ın daha oynayacağı pek çok kartı olduğu kesin…

Görsel kaynak: Arash Asghari

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.