Twitter’ın genişletilmiş görselleri etkileşimi nasıl etkiledi?

Twitter’ın genişletilmiş görselleri etkileşimi nasıl etkiledi?

TwitterBundan kısa bir süre önce Twitter zaman akışı içerisinde görsellerin görüntülenme şekli ile ilgili önemli bir değişikliğe gitti. Pek çoğunuzun farkettiğinizi tahmin ettiğim üzere artık Twitter üzerinde görselleri görüntülemek için artık tıklamak gerekmiyor ve görseller akış içerisinde doğrudan görülebiliyor.

Bu özellik ilk ortaya çıktığında pek çok kullanıcı için sürpriz oldu ve ilk tepkilerin büyük kısmı çok da olum değildi. Fakat alışma süreci kısa sürdü ve özellikle markalar bu yeni görsel yapısını hızlı bir şekilde benimsedi.

Peki bu yenilik Twitter’da etkileşim anlamında neleri değiştirdi? Buffer’ın bu konuyla ilgili yaptığı bir araştırma bu soruyla ilgili yanıtlar içeriyor…

Twitter'ın akış içerisinde görselleri böyle görünüyor
Twitter'ın akış içerisinde görselleri böyle görünüyor

Tıklamadan çok favori ve retweet sayıları arttı

Buffer’ın ilk gözlemlediği fark görsel içeren tweet’ler ile içermeyenler arasındaki tıklama farkı. Yapılan araştırma görsel içeren tweet’lerin yüzde 18 oranında daha fazla tıklandığını ortaya koyuyor. Yüzde 18 her ne kadar yaklaşık beşte bir oranına denk geliyor olsa da araştırmadaki en dikkat çekici oran değil. Yeni görsel sunumunun asıl farkı favori ve retweet’lerde ortaya çıkıyor.

Görseller tweet’lerin favorilere eklenme oranını yüzde 89 gibi oldukça dikkat çekici bir oranda artırmış durumda. Retweet’lere bakıldığında ise fark yüzde 150’ye kadar çıkıyor. Yani yeni görsellerin tıklama oranına etkisi düşük olmasına rağmen favoriler ve retweet’ler açısından çok ciddi bir artış göze çarpıyor.

Her ne kadar bu iki konudaki artış oranı çok yüksek olsa da, toplam içerisinde tıklamanın hem daha fazla gerçekleşiyor olması, hemde yayıncılar için çoğu zaman daha önemli olması da gözden kaçırılmaması gereken bir detay.

Twitter

Öncelikli faydası trafik değil, etkileşim

Bu açıdan bakıldığında yeni görsel yapısının yayıncılara olan faydasından daha çok Twitter’a faydası olmuş gibi görünüyor. Fakat ilk alışma sürecinin ardından kullanıcılar ve markalar arasında hızlı benimsenmeye başlamış olması Twitter açısından olumlu bir gelişme. Rakamları ise markaların bu özelliği trafik sağlamaktan çok, viral etkisi olabilecek görseller ile Twitter üzerindeki etkileşim oranını artırmaya yönelik kampanyalarda kullanmalarının daha faydalı olabileceğini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.