NumerIQ: Oyunculara hızlı düşünme ve mantıksal işlem gücünü geliştirmeyi hedefleyen mobil oyun

NumerIQ: Oyunculara hızlı düşünme ve mantıksal işlem gücünü geliştirmeyi hedefleyen mobil oyun

Türkiye'de oyunlaştırma konusundaki deneyimli isimlerden biri olan ve Isteoyun.com girişimiyle tanıdığımız Sadok Kohen, oyunlaştırmadaki deneyimini mobil platforma aktararak matematik ve kurguyu birleştiren NumerIQ isimli mobil oyununu tanıttı.

NumerIQ'dan kısaca bahsetmemiz gerekirse ekranda yer alan sayıları sistemin verdiği sayıya tamamlamaya çalışıyoruz. Örnek vermek gerekirse '40' ulaşmamız sayısı ve ekranda verilen 6 tane sayıyı birleştirerek ya da toplama/çıkarma/çarpma/bölme işlemlerinden birini uygulayarak elde etmeye çalışıyoruz.

Oyunu ilk açtığımızda Facebook hesabınızla ya da NumerIQ üzerinden oluşturucağımız bir üyelikle oyuna başlayabiliyoruz dilersek hiç kayıt ya da facebook girişi yapmadanda offline olarak oyunu oynamayı tercih edebilirsiniz.

numeriq-1 numeriq-3 numeriq-5

Şirket kullanıcılardan geri dönüşler almak ve oyundaki hataları, eksiklikleri görmek adına beta süreci için Finlandiya pazarında yayınlanmış ardından 1 ay içerisinde ücretsiz board oyunları kategorisinde birinciliğe yükselme başarısını göstermiş. Oyunun yaratıcısı Sadok Kohen oyunun amacını: "Oyunculara hızlı düşünme ve konsantrasyon yetilerini kullandırtarak zihni mantıksal işlem gücü açısından geliştirmeyi ve bunun yanında kullanıcıların keyif almasını sağlamak" olarak özetliyor.

Bunun yanı sıra geliştirilen farklı oyun modları sayesinde, oyuncuların kendi kendileriyle yarışırken arkadaşlarına karşı bire bir olarak da kendilerini sınamalarını sağlıyor. Oyunun turnuva modu sayesinde kullanıcılar oyundaki diğer oyuncularla yarışabiliyor.

Yakın bir zamanda Android versiyonuda yayınlanacak olan NumerIQ'nun iOS versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.