Oyunlaştırma platformu İşte Oyun ilk tur yatırımını aldı

Oyunlaştırma platformu İşte Oyun ilk tur yatırımını aldı

Gamification yani oyunlaştırma tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 'sıcak' bir kategori haline geldi. Türkiye'den bu tezimizi doğrulayacak bir yatırım haberini paylaşalım. Daha önce Webrazzi'de tanıttığımız oyunlaştırma platformu İşte Oyun, ilk yatırımını aldı.

İşte Oyun'a yapılan yatırım, Türkiye internet sektörünün yakından tanıdığı isimler tarafından yapıldığı görüyoruz. Bu isimler arasında Mackolik.com'un kurucusu Erdem Yurdanur ve Saran Online CEO'su Sadok Kohen bulunuyor.

Yaklaşık 1 milyon eurodan değerlendiğini öğrendiğimiz şirkete yaptıkları yatırım sonrasında Erdem Yurdanur yüzde 15, Sadok Kohen ise yüzde 33 oranında ortak oldu. Bu hisse oranlarıyla beraber direkt bir hesap yapacak olursak Erdem Yurdanur'un 150 bin euro, Sadok Kohen'in ise 330 bin euro değerinde yatırım yaptığını söyleyebiliriz.

Yatırım sonrası şirketin hisse dağılımı şu şekilde; Yüzde 37 oranla Tart Girişim Mutfağı Kuluçka Merkezi A.Ş., yüzde 33 ile Sadok Kohen, yüzde 15 ile Erdem Yurdanur ve geriye kalan yüzde 15'lik oran ise hisse opsiyonlu çalışanlar bulunuyor. Earlybird Venture Capital'den Cem Sertoğlu ise advisor olarak şirkete destek verecek.

2012 yılı Eylül ayında yayına başlayan İşte Oyun, Türkiye’de sadece bu amaçla kurulmuş olan şirket; danışmanlık, teknik destek ve gelişmiş raporlama gibi hizmetler veriyor.

Oyunlaştırma 'sıcak' bir kategori oluyor

Yazının başında belirttiğimiz gibi oyunlaştırma veya oyunsallaştırma dünyadaki en sıcak kategorilerden biri. Özellikle Foursquare ile başlayan oyunlaştırma uygulamaları girişimlerin popülerlik yakalamasında önemli pay sahibi olabiliyor. İşte Oyun tarafında ise şu anda dünyanın en büyük oyunlaştırma markası olma yolunda hızla ilerleyen Badgeville'i örnek olarak gösterebiliriz.

Badgeville‘ın EMEA bölgesi Genel Müdürü Scott Schnaars, Türkiye pazarının kendilerine heyecan verdiğini Webrazzi TV mikrofonlarına açıklamıştı. Scott Schnaars ile yaptığımız röportajı buradan izleyebilirsiniz.

Yerli bir oyunlaştırma şirketine yapılan bu yatırım, Türkiye'deki oyunlaştırma kategorisinin dikkat çeker bir hale gelmesini sağlıyor. Öte yandan gelecek dönemlerde kullanıcılar daha fazla oyunlaştırma öğeleriyle karşılaşabileceği gibi yeni girişimcilerin de oyunlaştırma kategorisine yönelmeye başlayacağını düşünüyoruz.

Aldığı yatırım ile yoluna devam eden İşte Oyun, yeni ekip arkadaşlarını kadrosuna katmak için arayışlara da başlamış. Aranızda ilgisini çekenler Webrazzi Kariyer'de yer alan Satış Oyuncusu ilanına göz atabilir :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.