Apple iki ayda 170 milyar dolar değer kaybetti

Apple iki ayda 170 milyar dolar değer kaybetti

iPhone 5 ne kadar sattı? iPad Mini ne kadar satacak? Bu soruların hepsi bir kenara halka açık teknoloji şirketleri en büyük sınavını borsada vermeye devam ediyor.

Borsadaki değeriyle sık sık rekor kırmaya alışan Apple, bu sefer hayal kırılığına uğradı. Şirketin son dönemlerdeki borsa performansına baktığımızda yüzde 25'lik oranda değer kaybettiğini görüyoruz. Özellikle son iki ayda borsa değerinin dörtte birini yitiren Apple'ın toplam değer kaybıysa 170 milyar dolar.

Dün itibariyle hisse başı 525 dolara düşen Apple, piyasa değeriyse uzun zamandan beri ilk kez 500 milyar doların altında geriledi.

8 ay önceki noktaya geri döndü

Apple, iPhone 5'i piyasa sürdükten sonra yeni bir rekor kırarak hisse başı 700 doların üzerine çıkmıştı. Ancak rekor fazla sürmedi. Şirketin değeri Eylül ayından sonra gerilemeye başladı. Ve bugüne geldiğimizdeyse Apple, borsa değeri olarak sekiz ay önceki noktaya gerilemiş durumda.

Apple'ın iPad Mini ve iPhone 5 ile satış rekorları kırması bekleniyor, ama bu rekor beklentileri şirketin borsa yatırımcılarını tavlamış görünmüyor. Şu anda olmasa bile şirketin, 2012 yılı dördüncü çeyrek raporlarına kadar borsa için nasıl bir hamle yapacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.