Facebook Messenger’dan artık Facebook’ta arkadaşınız olmayanlara da erişebileceksiniz

Facebook Messenger’dan artık Facebook’ta arkadaşınız olmayanlara da erişebileceksiniz

Facebook MessengerMobil cihazlardaki mesajlaşma uygulamalarında rekabet giderek kızışıyor. Whatsap, WeChat, Line, Viber gibi popüler uygulamaların yanı sıra BlackBerry’nin Android ve iOS çıkarması son dönemin bu alandaki önemli gelişmelerden biri olmuştu. Diğer yandan Snapchat gibi daha farklı özelliklere sahip mesajlaşma uygulamaları için de değerlemeler milyar dolarlar seviyesine ulaştı.

Bu sırada Facebook, web’de yaptığını mobil mesajlaşmada da tekrar ederek bu alanı da domine etmek istiyor. Bu amaçla geçtiğimiz ay içerisinde testlerini duyurduğu yeni Facebook Messenger özelliklerini resmi olarak kullanıma açtı.

Bu yeni özellikler sayesinde Facebook’ta arkadaş olarak ekli olmayan tanıdıklarınıza da Facebook Messenger üzerinden erişmeniz mümkün olacak…

Facebook’ta arkadaşınız olmayanlara da artık Facebook Messenger’da

İlk olarak sadece belirli sayıda Android kullanıcısına açılmış olan yenilik, son güncelleme ile tüm Android ve iOS kullanıcıları için etkinleştirilmiş oldu. Bu yenilik ile birlikte daha önceden sadece Facebook arkadaşlarınız ile mesajlaşmanıza imkan veren Facebook Messenger aynı WhatsApp gibi telefonunuzda kayıtlı olan ve Facebook’ta arkadaşınız olmasa bile uygulamayı kullanan diğer kişilerle de iletişim halinde olmanızı sağlıyor.

Facebook Messenger

Yeni renk şablonları, eğlenceli etiketler, fotoğraf paylaşımı gibi ek özellikleri de hesaba kattığınızda Facebook, Messenger ile bu alandaki pek çok popüler uygulama ile doğrudan rekabete girmiş olduğu görülebiliyor.

Rekabet çok kolay değil

Bu alanda 250 milyon civarında kullanıcıya sahip olan WhatsApp en önemli oyuncu gibi görünüyor. Bununla beraber özellikle 100 milyon kullanıcı sınırında bulunan birden fazla uygulama olması toplamda 1 milyarın üzerinde kullanıcıya sahip Facebook için rekabetin çok kolay olmayacağını gösteriyor.

Her ne kadar Facebook’un bu alandaki başarılı yaklaşımları benimseyerek Messenger’da bir araya getirme çabası kullanıcılar için tüm ihtiyaçlarını tek bir uygulama üzerinde giderebilmeleri açısından cazip. Diğer yandan Facebook’un şu anda görünen en büyük sorunu kullanıcıların hali hazırda kullandıkları uygulamalara olan alışkanlıklarını yıkabilmek. Bunu ne oranda başarabileceğini ise önümüzdeki dönemlerde göreceğiz...

Facebook Messenger’ın iOS uygulamasını buradan, Android uygulamasını ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.