Türkiye'de iOS kullanıcılarının hala kullanamadığı Google Haritalar ABD'de düşüşte

Türkiye'de iOS kullanıcılarının hala kullanamadığı Google Haritalar ABD'de düşüşte

Türkiye'de iOS kullanıcılarına geçen yaklaşık bir yıllık süreye rağmen hala açılmayan Google haritalar ile ilgili ComScore dikkat çeken rakamlar içeren rapor paylaştı.

Kısaca hatırlamak gerekirse Apple iOS 6 sürümü ile kendi haritalarını öne çıkararak Google haritaları devre dışı bırakmıştı. Kendi haritalar servisini devreye sokan Apple için ilerleyen süreçte işler pek de iyi gitmemiş, Apple CEO’su kullanıcılarından bu yüzden özür dilemek zorunda kalmıştı.

Apple için işten ayrılmaların yaşanması ve Tim Cook'un Yandex Haritalar'ında bulunduğu alternatif harita uygulamalarını kullanın demesi ile devam eden sıkıntılı bir süreç yaşanırken Google 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde haritalar ürünü için  iPhone uygulamasını çıkarmış ve kullanıcılara Aralık ayında sunmuştu.

13 Aralıkta iOS kullanıcıları için Google tarafından 40'tan fazla ülkede kullanılmaya açılmasına rağmen App Store'un Türkiye mağazasında hala yer almayan Google Haritalar ABD pazarında da kan kaybetmeye devam ediyor.

1 yılda 23 milyon kullanıcı kaybetmiş

Rapor'un en dikkat çeken rakamı Google Haritalar geçtiğimiz 1 yılın içerisinde sadece ABD'de 23 milyon kullanıcı kaybetmiş. 81 milyon kullanıcıdan 58.3 milyon kullanıcıya düşen Google Haritalar karşısında Apple'ın haritaları 35 milyon yeni kullanıcı kazanmış. Google'ın Haritalar ürünü ile bu derecede yoğun kullanıcı kaybı yaşamasına Google Play, Google Search ve YouTube'un da aralarında bulunduğu uygulamalarla mobil pazarın yüzde 90'ına ulaşabilmeyi başarmış.

Facebook'un mobilde gelirlerinden net olarak anlaşılan rakamları destekleyen raporda Facebook ile ABD mobil pazarının yüzde 84'üne ulaşıyor, sosyal ağın ardından ise yüzde 82.2 ulaşma ile Yahoo geliyor. ABD akıllı telefon pazarına değinecek olursak, pazar 3. çeyrekte de yüzde 4.5 büyüme yaşamış. 147.9 milyon kişinin akıllı telefonunun olduğu ABD pazarında Apple yüzde 40 ile pazar lideri ikinci sırada yer alan Samsung'un yüzde 24 pazar payı var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.