Custom Timelines ile Twitter, Storify'ın izinde

Custom Timelines ile Twitter, Storify'ın izinde

twitter-reutersHalka açılma süreci ile birlikte yeniliklerini hızlandırarak devam ettiren Twitter, Custom Timelines'ı duyurdu. Custom timelines ile kullanıcılar seçtikleri tweetlerden oluşan sayfa oluşturarak yayın yapabiliecekler.

2010 yılında sosyal medya ağlarından paylaşımların dahil edilebildiği  kişisel hikayeler oluşturmanın mümkün olduğu Storify'ı andıran bu özellik ile kullanıcılar kendi sayfalarını oluştururarak seçtikleri tweetleri paylaşabilecek. Twitter'ın alışık olduğumuz haber akışı ile aynı tasarımda olan Custom Timelines'ı haber akışının paylaşılması olarak da tanımlayabiliriz.

Kullanıcıların seçtikleri tweetleri sergileyecebileceği Custom Timelines yeni fenomenleri açığa çıkarır mı bilinmez ama takipçilerine sürekli retweetlerle paylaşımlarda bulunan kullanıcılar için iyi bir çözüm olacak görünüyor. Türkçe terimi henüz Twitter tarafından açıklanmaya Custom Timelines'ın detaylarına birlikte bakalım...

Twiiter'ın #Music  ile tanıttığı bu özellik ile Twitter Music'in seçtiği sanatçılardan oluşan bu haber akışını diğer kullanıcılar da takip edebilecek. Sadece Twitter'dan yayın yapan bir sayfa olmanın haricinde diğer web sitelerine de haber akışının gömülebilmesi ile özellikle muhabirlerin haber alanından attıkları tweetler da dahil olmak üzere canlı haber akışı ile çoğu yerde karşılaşacağımızı şimdiden söylemek mümkün.

Custom Timelines oluşturmak isteyen kullanıcıların öncelikle TweetDeck hesabı açmaları gerekiyor. Twitter'ın 2011 yılında 40 milyon dolara satın aldığı sosyal medya yönetim aracı olan TweetDeck'in alt yapısından dolayı mı yoksa kullanıcı sayısını artırmak için mi bu yolu izlediğini bilmiyoruz ama TweetDeck hesabından 4 adımda Twitter'ın bloğunda duyurduğu yolu izleyerek Custom Timelines'ı oluşturmak mümkün.

Görsel: Reuters

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.