Storify: Sosyal Medya'dan Kendi Hikayenizi Oluşturun

Storify: Sosyal Medya'dan Kendi Hikayenizi Oluşturun

Storify LogoSosyal medya paylaşımlarını bir araya getiren Storify da Qwiki ve OneTrueFan gibi Techcrunch Disrupt'ta kendini sevdiren girişimlerden. Bir çok sosyal medya kanalından paylaşımların dahil edilebildiği Storify ile kişisel hikayeler oluşturmak mümkün.

Twitter'ın sosyal paylaşım araçları ile benzerlik gösteren Storify'ın amacı bir konu dahilinde istenilen içerikleri biraraya toplamak. Bunu yaparken sadece Twitter ile kısıtlı kalmayan servise Facebook, Youtube ve Flickr gibi servislerden paylaşımlar ile site bağlantıları, RSS ve Google sonuçları eklenebiliyor.

Storify Site

İstenilen içerikler sürükle-bırak ile hikayeye dahil edilirken açıklamalar için html destekli metin alanı da kullanılabiliyor. Hikaye kaydedildikten sonra Twitter ve Facebook'ta hemen paylaşım yapılabiliyor. Özel bir bağlantı verilen hikaye sayfaları aynı zamanda embed kodu ile dışarıya da taşınabiliyor. Storify'ın kendi üzerinde reply ve retweet yapmaya imkan tanıması da hikaye ile kurulan iletişmi kuvvetlendiriyor.

Sosyal paylaşım ağlarından alınan geri bildirimleri paylaşmak için güzel bir uygulama olan Strofiy, karşılıklı konuşmaları listelemek ya da konu odaklı paylaşımlar yapmak için de kullanılabilir. Herhangi bir ücret istemeyen servis hikaye sayfalarına alacağı sponsorlar ile kazanç sağlamayı amaçlıyor.

Şimdilik 2 melek yatırımcıdan 23 bin dolarlık bir fon alan Storify, henüz beta aşamasında ancak ilerleyen zamanlarda dişe dokunur yatırımlar alacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.