Türkiye'de 2013 yılında düğün yapan her 3 çiftten birine ulaşan Dugun.com, 2015'te yurtdışını hedefliyor

Türkiye'de 2013 yılında düğün yapan her 3 çiftten birine ulaşan Dugun.com, 2015'te yurtdışını hedefliyor

Temmuz ayı başında Aslanoba Capital'den aldığı 2 milyon dolarlık yatırımla birlikte 12 milyon dolar değerlemeye ulaşan Düğün.com, o dönem adından sıkça söz ettirmişti.

Siz Webrazzi okuyucularına daha önce tanıttığımız Düğün.com hakkında sitenin kurucusu Emek Kırbıyık ve yöneticileri ile sohbet ederek yatırım sonrası gelişmeleri ve gelecek hedeflerini konuştuk.

2012 yılından itibaren karlı bir şirket olan Düğün.com'un kurucusu Emek Kırbıyık, Aslanoba Capital'den aldıkları yatırıma -şirketin aldığı ilk yatırım- sebep olarak daha hızlı büyümek istemelerini gösterdi. Şu an 60'a yakın çalışanı bulunan Düğün.com, yatırım sonrası önceliklerinden biri olarak insan kaynaklarına yatırımı arttırmış ve ekibi büyütmüş.

duguncom-ekran-goruntusu

Düğün.com'un sahip olduğu iş modelinden kısaca bahsetmek gerekirse; aslında online to offline bir iş yapan Düğün.com, düğün hazırlığında olan çiftlere fotoğrafçıdan düğün mekanına, kuaförden davetiye basımına kadar uzanan 32 farklı kategoride içerik sunuyor. Tüm bu kategorilerde lokasyona göre listeleme yapan Düğün.com; düğün hazırlığında olan çiftlerin, ya markanın web sitesini gezerek ya markaya telefon ederek ya da platform üzerinde bulunan formu doldurarak düğün konusunda hizmet veren markalarla buluşmasını sağlıyor.

Şirketin gelir modeli ise söz konusu markalarla minimum 1 yıl için olmak üzere anlaşarak listeleme için ücret almak üzerine kurulu. Markalarla yapılan anlaşmaları yürüten ve şu an için yaklaşık 35 kişiden oluşan satış ekibinin yakın gelecekte hızla büyüyeceği de Düğün.com yöneticileriden aldığımız bilgiler arasında.

Örneğin planlar arasında bugün için 22 şehirde aktif olarak satış operasyonu yürüten ve dolayısıyla düğün hazırlığındaki çiftlere içerik listeleyebilen Düğün.com'un 2014 yılının 1. çeyreğinde 30 şehiri geçmesi var. Bir diğer hedef ise şu an bin 500 olan anlaşmalı marka sayısını 2 senede 5 bine yükseltmek. Bu arada Düğün.com üzerinden düğün hazırlığında olan çiftler tarafından markalara ayda ortalama 30 bin başvuru formu iletiliyor.

Düğün.com ile ilgili dikkat çeken ayrıntılardan biri de platformun kullanıcı sayıları ve ziyaret istatistikleri. Aylık 5 milyonun üzerinde sayfa gösterimine sahip olan Düğün.com'un ortalama sayfada kalma süresi ise 4 buçuk dakika. Diğer yandan ziyaretlerin yüzde 80'lik dilimini organik trafikten elde eden Düğün.com, AdWords gibi reklam kanallarını neredeyse hiç kullanmıyor. Tabii tüm bunlar platformun sahip olduğu içeriğin başarısını ve özgünlüğünü gösteriyor.

Yatırım sonrası hedeflerden biri de 2015 yılında yurtdışına açılmak

Aldığı yatırım sonrası yukarıda da yer verdiğimiz gibi satış ekibini genişletmeyi ve çok daha fazla şehirde aktif olmayı hedefleyen Düğün.com'un 2015 yılı için hedefi ise yurtdışına açılmak. Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde 13 ülkede hizmete girmeyi planlayan Düğün.com, bu ülkelerde 3 ayrı dilde yayın yapacak. Şirketin MENA Bölgesi'nin ardından Türki Devletler'e açılma planları da bulunuyor.

duguncom-slogan

Düğün pazarı ABD'de 166, ülkemizde 15 milyar dolar değerinde

ABD'de 166, ülkemizde ise 15 milyar dolarlık bir pazar olan düğün pazarında kendine oldukça önemli bir yer edinen Düğün.com; bu yazıdan da anlayabileceğiniz gibi aldığı yatırımın da etkisiyle satış ağını genişleterek önce Türkiye'de daha çok şehirde, daha sonra da Türkiye dışındaki ülkelerde de aktif olmak istiyor.

Ülkemizin düğün konusunda gerek kültürel gerekse dini sebeplerle diğer dünya ülkelerinden daha hassas olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin dünya üzerinde en çok düğün yapılan şehir Las Vegas'ı da geride bırakan, İstanbul. Ülkemizde her yıl yaklaşık 600 bin düğün olurken ortalama 240 konuk davet ediliyor. Bu arada örneğin ABD'de gerçekleşen düğünlere ortalama 150 kişinin davet edildiğini, ülkemizin bu sayıda da açık ara önde olduğunu belirtelim. Bir düğün için Türkiye'de harcanan ortalama tutar ise 50 bin TL.

Tüm bunların yanında çalıştığı markalara çeşitli teknolojik çözümler de sunan şirketin ayrıca son kullanıcıları için bir çoğu mobil temelli olmak üzere çok sayıda proje fikri var. Öyle tahmin ediyorum ki gelecekte Düğün.com'la ilgili Webrazzi'de çok sayıda haber okuyacaksınız. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.