Yılda 200 bin çiftin evlilik planlarına yardımcı olan internet girişimi: Dugun.com

Yılda 200 bin çiftin evlilik planlarına yardımcı olan internet girişimi: Dugun.com

dugun_com_logo_white_ozanDugun.com, evlilik hazırlığında olan çiftlerin düğüne hazırlığa başlama aşamalarından, balayına kadar tüm her şey hakkında bilgi alabilecekleri, evliliklerini planlayabileceklerini bir internet girişimi.

Emek Kırbıyık tarafından 2007 yılında kurulan Dugun.com,  evlilik sürecinde ilgili tüm detayları sizin yerinize düşünebilen ve tabii ki tüm adımlarda size yeni fikirler sunan, trendleri takip etmenizi sağlayan bir rehber niteliğinde.

Özellikle evliliklerin ve düğünlerin arttığı yaz ayları, böyle bir internet şirketini tanıtmak için de doğru zaman olduğunu düşünüyorum. 1500'den fazla firma ile iş ortaklığı bulunan Dugun.com, evlilik kararı alan çiftlerin siteye girmesi ile başlıyor ve tüm süreç boyunca, belki unutabileceğiniz detayları bile size hatırlatıyor.

Dugun.com, ücretsiz üyelik sistemi ile çalışıyor. Gelin ya da damat adayları, düğünleri ile ilgili planlarını yapıp, karar aşamalarında farklı seçimlerin hepsini bir arada görme şansı yakalayabiliyorlar. Ayrıca, Dugun.com'un birlikte çalıştığı firmalardan, teklif isteyebiliyorlar. Örnek vermek gerekirse, düğün mekanı seçerken mekan mekan gezmek yerine Dugun.com üzerinden istediğiniz tarzda, kesenize göre farklı seçenekleri bir arada görebiliyorsunuz.

Tam 7 farklı şehirde faaliyet gösteren Dugun.com'un gelir modeli de bunun üzerine kurulu. Dugun.com ile birlikte çalışan kurumsal firmalar, ücretli bir üyelik sistemi ile Dugun.com'a katılıyor ve Dugun.com aracılığıyla evlenmek isteyen, son derece özel bir hedef kitlesine de ulaşmış oluyor. Aldığımız bilgilere göre, yıllık kurumsal üyeliklerin yenilenme oranları yüzde 90'dan fazla.

duguncom

İşin evlenen çiftler boyutuna gelince, yaklaşık 1 yıllık bir süreç içerisinde çiftler evlilik hazırlıklarını tamamlıyorlar. Dugun.com, kullanıcı datalarını çok başarılı bir şekilde kullanıyor. Mesela Dugun.com'da ajandasında evlilik tarihini giren çiftlere, evlilik tarihinden sonra herhangi bir e-mailing yapılmıyor. Dugun.com'un Dijital Pazarlama Uzmanı Sandra Franko'dan aldığımız bilgilere göre, Düğün.com üyelerine atılan e-postalar, önemli süzgeçlerden geçiriliyor. Diyelim ki Dugun.com'a üyesiniz ve ajandınıza düğün tarihinizi girdiniz. Çoğu zaman aylarca süren düğün hazırlıklarının her aşamasında, size uygun e-posta bildirimleri yapıyor. Basit bir örnek vermek gerekirse, düğününüze sadece 1 hafta kala, düğün mekanı önerilerini sunan bir e-posta almıyorsunuz. Aynı şekilde, ajandanızı takip ederek Düğün.com üzerinden düğününüze ne kadar zaman kala, hangi aşamaları yapmanız gerektiğine dair yol göstericiniz oluyor. Sandra Franko, özellikle bu konuda çok hassas davrandıklarını, kullanıcı verilerini buna uygun olarak kullandıklarının altını çiziyor.

Biraz da rakamlara gelecek olursak, Dugun.com ayda 5 milyon sayfa gösterimi alıyor ve bu rakam, geçen yıla nazaran tam yüzde 100 büyüme yakalamayı başarmış. Aylık 500 bin ziyaretçi alan site, 1 yılda ortalama 200 bin çiftin evliliğinin herhangi bir aşamasında yardımcı oluyor. Yılda ortalama 640 bin çiftin evlendiğini düşündüğümüzde, evlenen çiftlerin büyük bir kısmının yolunun Dugun.com'dan geçtiğini söyleyebilmemiz sanırım mümkün.

Kadınların detaylara biraz daha fazla önem vermesinden kaynaklı olarak, site üyeleri genellikle kadınlardan oluşuyor ve sanırım bu sürpriz de olmadı kimse için. :) Son olarak, içerik oluşturmak çok ciddi bir iş ve Dugun.com'un, 3 ayda bir yayınlanan geleneksel düğün dergilerine kıyasla haftada 1 olarak güncellenmesi, çok büyük bir avantaj. 35 kişinin çalıştığı Dugun.com, Türkiye'de evlilikleri ile ilgili araştırmayı internet üzerinden yapan herkesin uğradığı bir adres konumunda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.