Yazılım geliştiriciler kod.io ile bir araya geldi

Yazılım geliştiriciler kod.io ile bir araya geldi

kodio-smalllllİstanbul; bugün daha önce sizlere duyurduğumuz ve Webrazzi olarak bizimde medya sponsoru olduğumuz yazılım geliştiriciler için önemli bir etkinlik olan kod.io'ya ev sahipliği yaptı. Birçok önemli konuşmacıyı ağırlayan etkinlik yazılım geliştirme sektöründeki birçok ismi bir araya getirerek teknoloji alanında güzel bir etkinlik ortamı sağladı.

Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi, Koç Üniversitesi Araştırma Proje Geliştirme ve Teknoloji Transferi Direktörlüğü ve webBox.io firmasının düzenlediği etkinlikte toplam 10 konuşmacı sunum yaptı.

Yabancı konuşmacılar arasında Heroku’nun Mobile Lead’i Mattt Thompson, Go dilinin ana geliştiricilerden biri olan ve halen Google Sydney ofisinde çalışan Andrew Gerrand,  ünlü Ruby framework'ü Sinatra'nın yaratıcısı ve eski Heroku çalışanı Blake Mizerany bunlardan bazıları. Yerli konuşmacılar listesinde ise Koding.com'un kurucu ortaklarından olan ve şuanda da UI/UX General olarak Koding'te çalışmaya devam eden Sinan Yaşar, VNGRS'ta CTO görevini sürdüren Barış Daylık öne çıkan isimlerden bazıları oldu.

kodio

Toplamda 250'ye yakın kişinin katıldığı etkinlikte salonun tamamen dolduğunu rahatça söyleyebilirim. Bunun yanında sunumların ardından verilen kısa aralarda yazılımcıların kendi aralarında networking yapması ve diğer yazılımcılarla fikir alışverişinde bulunması Türkiye yazılım geliştirme ekosistemi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu şekilde değerli konuşmacıların bir araya geldiği yazılım geliştirme konferansı ve toplantılarının daha sık yapılması gerektiği konusunda eminim ki sektörden birçok kişi hemfikirdir. kod.io'nun bugün gerçekleştirdiği etkinliğin çok değerli olduğunu ve bundan sonrada bu tarz etkinliklerin sayıca artmasını umuyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.