Apple'ın yarınki etkinliğinde duyurulması beklenenler

Apple'ın yarınki etkinliğinde duyurulması beklenenler

Apple'ın geçtiğimiz hafta içerisinde davetiylerini gönderdiği etkinliğine çok az bir zaman kaldı. Davetiyelerdeki bilgiye göre etkinlik 22 Ekim'de San Francisco'da gerçekleşecek. Hatırlayacağınız gibi Apple'ın iPhone 5S ve 5C'yi tanıttığı etkinliği sizlere canlı bloglama ile aktarmıştık. Fakat o etkinlikte iPad'ten bahsedilmemişti.

22 Ekim'deki etkinliğin başrolünde ise iPad'in olması bekleniyor. Apple'ın iPad için ayrı bir etkinlik düzenlemesinin başlıca nedeni ise tabletinin yeni iPhone'un gölgesinde kalmasını istememesi gibi görünüyor. Son çeyrekte 18 milyon olan satış beklentisinin tutturulamamış olması ve tahmin edilenden 3.5 milyon daha az satışa ulaşması, aynı zamanda bir önceki yıla göre de satışların yüzde 14 civarında azalmış olması Apple'ın iPad'e özel bir önem vermesini neredeyse zorunlu kılıyor diyebiliriz.

Her ne kadar etkiliğinde odağında iPad bulanacak olsa da, Apple'ın farklı konularda yenilikleri duyurması da sürpriz olmaz. İşte Apple'ın iPad etkinliğinde duyurması beklenenler...

iPad Mini 3

Daha ince ve daha hafif iPad

Etkinlikte öncelikli olarak Apple'ın beşinci nesil iPad'leri duyurması bekleniyor. Hem iPad'in, hem de iPad Mini'nin daha ince ve daha hafif hale gelmesi yüksek ihtimal gibi görünüyor.

iphone-5siPhone 5S'teki özellikler

Yeni nesil iPad'lerin aynı iPhone 5S'te olduğu gibi 64 bit işlemciye kavuşması muhtemel. Süper hızlı A7 işlemcisini iPad'lerde de kullanılmaya başladığını görebiliriz. iPad'lerin iPhone 5S'te üzerinde en çok konuşulan özelliklerden biri olan parmak izi okuyucusu Touch ID'ye kavuşmas ihtimalinden de bahsediliyor fakat bunun çok yüksek bir ihtimal olmadığını belirtmekte fayda var. İki cihazın kullanımındaki farklar nedeniyle bu özellik tabletlerde pek de pratik olmayabilir.

Diğer yandan yeni iPad'in kamerasının iPhone 5S ile aynı seviyeye çekilmesi ve yavaş çekim gibi özelliklere sahip olması da yüksek ihtimal gibi görünüyor.

Renkler ve yeni kılıflar

iPhone 5C'nin renklerini sevmiş miydiniz? Söylentiler renk seçeneklerinin iPad'e de geleceği yönünde. Bu da çok yüksek bir ihtimal görünmüyor fakat Apple'ın davetiyelerde “we still have lot to cover” ifadesini kullanmış olması bu yönde bir beklenti oluşturdu. Ayrıca firmanın smart cover konusunda da yenilikler duyurabileceği düşünülüyor.

osx-mavericksOS X Mavericks

Apple işletim sistemi OS X'in yeni sürümü Mavericks'i yaz aylarında resmen duyurmuş fakat ne zaman piyasada olacağını açıklamamıştı. Bu etkinlikte merakla beklenen Mavericks'in piyasaya sürülme tarihinin de açıklanması oldukça yüksek bir ihtmal.

Yeni MacBook Pro

Bu yıl içerisinde MacBook Air'ler Intel'in yeni Haswell işlemcisine kavuşmuştu. Bu etkinlikte duyurulacak yeni MacBook Pro'ların da Haswell işlemcilere sahip olacaklar gibi görünüyor. Böylece bu cihazlar da daha uzun pil ömrü ve daha iyi grafik özelliklerine sahip olacak. Diğer yandan Mac mini'lerde de Haswell kullanılmaya başlanması bir ihtimal.

Retina ekranlar çoğalabilir

iPad Mini'lerin artık retina ekranlara kavuşması yüksek ihtimal gibi görünüyor. Fakat retina ekranların kullanımı mobil cihazlarla sınırlı kalmayabilir. MacBook Pro'ların en azından bazı modellerinde retina ekran özelliğine kavuşma ihtimali bir olasılık gibi görünüyor.

apple-tv-turkiyede-logoApple TV

Apple'ın iPhone etkinliğinde yeniliklerin duyurulması beklenen ama bahsi geçmeyen Apple TV'nin bu kez sahne alma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Apple TV'nin hem yazılımı, hem de donanımı ile ilgili yenilikler duyurması muhtemel.

Apple'ın iPad etkinliği ile ilgili bizim beklentilerimiz bunlar. Siz de kendi tahmin ve beklentilerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.