Apple'ın Zorlu Center'daki mağazası tescilli kübik cam tavan mimarisiyle Ocak 2014'te açılacak

Apple'ın Zorlu Center'daki mağazası tescilli kübik cam tavan mimarisiyle Ocak 2014'te açılacak

Apple'ın Türkiye'de resmi mağazalarını açacağını bir süredir biliyoruz. Yeni iPhone modellerinin Türkiye'ye satışa sunulma tarihi olan 1 Kasım ilk mağazanın açılış tarihi olur mu diye düşündük ama görünüşe bakılırsa ilk mağaza açılışı 2014'e kalacak.

WSJ Türkiye'deki habere göre Zorlu Center'da açılacak olan Apple Mağazası, detaylı ve özenli çalışmalar nedeniyle Ocak 2014'te ilk müşterilerini ağırlayacak.

Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş'a dayandırılan habere göre Apple, 2 bin metrekarelik bir alana kurulacak mağazada dünyada sadece 2 mağazada uygulanan kübik cam tavan kullanacak.

apple store kubik cam tavanApple kübik cam tavan modelini tescilledi

Küçük bir arama yaptığımızda Apple'ın kübik cam tavan mimarisini de tescillediğini ve New York Fifth Avenue'deki mağazasını yenilemek için yaklaşık 7 milyon dolar harcadığını, yani bu işi ne kadar önemsediğini görebiliyoruz.

Lüks ürün katında yer alacak mağazanın Zorlu Center'ın en görünür yerinde konumlandırıldığı ve Apple'ın Türkiye genelinde 4 mağaza açacağı belirtiliyor.

14 ülkede 400'den fazla mağaza

14 ülkede 400'den fazla mağazası bulunan Apple, 2003'ten sonra dışarıya açılmaya başlamıştı ve büyük ilgi görmüştü. Türkiye'de de benzer bir ilgiyle karşılaşacağını düşünmemek işten bile değil.

Zorlu Center dün kapılarını açtı ve Apple mağazasının inşası da gözler önüne çıktı. Açıklamalara rağmen Apple'ın her zaman bir sürpriz yapabileceğini düşünüyorum. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.