Apple CEO'su Tim Cook uluslararası büyüme hedeflerini anlatırken Apple Türkiye mağazalarını doğruladı

Apple CEO'su Tim Cook uluslararası büyüme hedeflerini anlatırken Apple Türkiye mağazalarını doğruladı

Goldman Sachs Teknoloji ve İnternet Konferansı'nda bir konuşma gerçekleştiren Apple CEO'su Tim Cook, uluslararası büyüme hedeflediklerinin altını çizdi.

Apple, 2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri dışında 30 ya da 35 tane Apple mağazası açmayı hedefliyor. Bu hedeflere, İstanbul'da açılması beklenen Apple Store'lar da dahil.

Son olarak mağaza tasarımlarını bile patentleyerek, bir ikon haline gelmiş olan Apple mağazalarının dünyaya yayılması, Apple ve Apple'ın uluslararası büyüme planları açısından da oldukça önemli.

Apple'ın daha önce Türkiye için kariyer sayfalarını yayına almasıyla, Apple'ın Türkiye pazarına gireceği doğrulanmıştı fakat Tim Cook'un ülkemizde açılacak olan mağazadan bahsetmesi ile birlikte, Apple'ın Türkiye mağazası Apple'ın en yetkili ağzından da onaylanmış oldu.

İstanbul'daki Apple mağazaları nerede açılacak?

Hepimizin merakla beklediği sorunun cevabı ise Apple mağazalarının hangi lokasyonlarda açılacağı. Aslında bununla ilgili kesinleşmiş bir bilgi olmasa da aldığımız duyumlar Türkiye'de ilk etapta üç mağaza planlandığı yönünde. Apple mağazalarının nereye açılacağı dedikodusunun şu anda hala inşaatı devam etmekte olan iki merkezi gösteriyor. Bunlardan biri Avrupa yakasında, Zincirlikuyu'da bulunan Zorlu Center;  ikincisi de Anadolu yakasında, Acıbadem'de inşaatı devam etmekte olan Akasya AVM.

Apple CEO'su Tim Cook'un politikasına bakılırsa, uluslararası büyüme hedefleniyor ancak Apple'ın tüm dünya ülkelerinde mağaza açmak gibi bir dertleri yok. Apple'ın Türkiye'de mağaza açması ise burada ciddi bir fırsat gördüklerinin bir göstergesi. Apple mağazaları muhtemelen 2013 yılı içinde açılacak. Gelişmeler oldukça, siz Webrazzi okurlarına aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.