Google Summer of Code programında 8 bin 500 öğrenci 50 milyon satır kod yazmış

Google Summer of Code programında 8 bin 500 öğrenci 50 milyon satır kod yazmış

Google'ın 2005 yılında açık kaynak yazılımları ve üniversite öğrencilerini desteklemek için organize etmeye başladığı Google Summer of Code hakkında siz Webrazzi okuyucularına çeşitli haberler sunmuştuk.

Son olarak Summer of Code 2013'ü organize eden Google; 22 Nisan'dan 3 Mayıs'a kadar başvuruları kabul etmiş, 17 Haziran'da ise öğrenciler projeler üzerinde çalışmaya başlamıştı. Summer of Code 2013 maratonu Ekim ayının başı itibarıyla son buldu.

Şirketten geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre 2005 yılından bugüne kadar 8 bin 500 öğrenci, açık kaynak projeler için toplamda 50 milyon satır kod yazmış.

Tabii ki de yazılım projelerinde kaç satır kod yazıldığını direkt bir ölçü birimi olarak değerlendirmek doğru değil. Ancak Google'ın dünyanın dört bir yanındaki üniversite öğrencilerinin yaz aylarında açık kaynak projeler için kod yazıp para kazanmasını sağlayan bu projesini takdir etmek gerekiyor.

Yukarıdaki video'da da bahsedildiği gibi Summer of Code programının 10. yılını kutlamaya hazırlanan şirket, bunun için 10 adımdan oluşan bir liste hazırlamış. Bu plana göre örneğin öğrenciler bundan sonra 5 bin dolar değil, 5 bin 500 dolar kazanacak. Programın kapasitesini de yüzde 10 oranında arttıracak olan Google, ayrıca online ve offline çeşitli etkinliklerle beraber programın bilininirliğini de arttıracağa benziyor.

Ülkemizden de katılımın mümkün olduğu program için yazılım mühendisliği üzerine eğitim alan üniversite öğrencilerine şimdiden Summer of Code 2014'ün başvuru sürecini takip etmelerini öneriyoruz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.