"Amazon ile Öde" düğmesiyle Amazon ödeme tarafını güçlendiriyor

Dünyanın e-ticaret devi Amazon gözünü Paypal'ın ana işi olan ödeme sistemlerine yönlendirdi. Dün duyurduğu "Amazon ile Giriş Yap ve Öde" fonksiyonu ile 2007'de kurduğu Amazon Payments, dünyanın sayılı ödeme sistemi PayPal'in karşısında avantaj elde etmek istiyor. Amazon bu adımla sadece PayPal tekelinde rekabet değil Jack Dorsey'in kurucu olduğu Square ve Google Wallet'a ben de varım demek istiyor.

Kullanıcıların Facebook hesapları ile çeşitli web sitelerine girişinin artması üzerine "Amazon ile Giriş Yap" fonksiyonunu hizmete almıştı. 200 milyondan fazla internetten alışveriş yapan kullanıcıya sahip olması ile "Giriş Yap" düğmesinin kısa zamanda tercih sebebi olan Amazon "Amazon ile öde" hizmeti ile ödeme sistemlerinde yerini güçlendirmek istiyor.

Alışveriş yapmak isteyen kullanıcı düğmeye tıklayarak Amazon'da varolan kredi kartı bilgileri üzerinden ödemeyi gerçekleştirecek. E-ticaret siteleri ve kullanıcılar için kolaylık getiren ödeme sisteminin e-ticaret sitesine maliyeti ise işlem başına %2.9 + 0.30 dolar.

Üyelik sistemini bir adım öteye taşıyacak bu uygulama ile kullanıcıların Amazon'a güveninin sembolünü de kanıtlayacak. Özellikle ödeme sistemlerinde alışveriş yapan kullanıcıların önceliğinin güvenlik olduğunu düşündüğümüzde Amazon'un bu adımına PayPal'dan nasıl cevap geleceğini birlikte göreceğiz.

Mobil ödeme üzerine yoğunlaşan Braintree'yi 800 milyon dolara satın alan PayPal, ödeme sistemleri konusunda emin adımlarla gitse de Google Wallet, Square ve Amazon'un ödeme sistemleri pazarında aktif yer alması ile pazar dengelerini değiştireceğe benziyor. Amazon Payments, Google Wallet ve Square'in şu an için ülkemizde hizmet vermediğini sadece PayPal'in hizmet verdiğini belirtmekte yarar var. Ülkemizde hizmet veren diğer ödeme sistemlerine Webrazzi veritabınından ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.